Moderátor: maser
Chybu jsi samozřejmě udělat nemusel, já sám svůj názor konkrétními nálezy neopřu a je pravděpodobné že souběžně fungovaly obě varianty. Moje osobní zkušenost s užíváním prošívanic je taková, že svrchní by měla mít rukáv maximálně kousek nad loket, ne na celou ruku - když je dostatečně vycpaná, dobře chrání rameno a nadloktí a pak stačí řešit jenom ochranu lokte a předloktí, viz.:Gunnar napsal:No je fakt že u Karla VI, bych čekal jako svrchní oděv/zbroj něco lepšího. Ale ty máš na stránkách tuším johanitů prošívanou svrchní zbroj i když pro pěšáka a je to jenom vesta. Navíc prošívanice přes zbroj se nosili a na některých iluminacích jsou ty kabátce většinou jednobarevné, alespoň co jsem zatím viděl. Kromě toho vypadají téměř stejně jako ta co sem dával Zdeslav (dle mého laického oka). U nějakých kabátců "na vzhled" bych čekal viditelně bohatší zdobení. No a v poslední řadě a nejméně průkazná domněnka: ty rekonstruované zbroje např. na těch stránkách http://www.myarmoury.com/talk/viewtopic.php?t=8426 mi příjdou docela věrohodné a vypadají hodně podobně i dost funkčně. Připadá mi že narvat takovéhle rukávy pod plechy je docela problém. Tak a teď už jen zjistit jestli a kde jsem ve své úvaze udělal chybu.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti