Kuchyňské nože, sekáče.

nádobí, vaření a pokrmy ve středověku

Moderátor: maser

Odpovědět
Heinrichvs
ČLEN SPOLKU
Příspěvky: 560
Registrován: Stř 29. Pro 2010 13:07:48
Reputation: 29
Kontaktovat uživatele:

Kuchyňské nože, sekáče.

Příspěvek od Heinrichvs » Po 18. Srp 2014 9:08:44

Sekáč je název v literatuře buď pro těžké nože s širokým hřbetem. Účel v kuchyni je jasný.
Dají se rozlišit na těžké nože se střenkou, jsou to nože, ze kterých vychází pozdější tesáky.
Dále jsou to klasické sekáče jak je známe do dnes.
Poslední jsou to těžké nože na trn, které vypadají jako nůž s ulomenou špičkou.
Přílohy
sekáč bystřec 2.jpg
sekáč bystřec 2.jpg (14.18 KiB) Zobrazeno 1770 x
sekáč bystřec.jpg
sekáč bystřec.jpg (18.31 KiB) Zobrazeno 1770 x
Sekáč, 340celý, 34šířka čepele, 4mm hřbet.jpg
Sekáč, 340celý, 34šířka čepele, 4mm hřbet.jpg (15.99 KiB) Zobrazeno 1770 x

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host