Sekáč je název v literatuře buď pro těžké nože s širokým hřbetem. Účel v kuchyni je jasný.
Dají se rozlišit na těžké nože se střenkou, jsou to nože, ze kterých vychází pozdější tesáky.
Dále jsou to klasické sekáče jak je známe do dnes.
Poslední jsou to těžké nože na trn, které vypadají jako nůž s ulomenou špičkou.
Kuchyňské nože, sekáče.
Moderátor: maser
-
- ČLEN SPOLKU
- Příspěvky: 560
- Registrován: Stř 29. Pro 2010 13:07:48
- Kontaktovat uživatele:
Kuchyňské nože, sekáče.
- Přílohy
-
- sekáč bystřec 2.jpg (14.18 KiB) Zobrazeno 5622 x
-
- sekáč bystřec.jpg (18.31 KiB) Zobrazeno 5622 x
-
- Sekáč, 340celý, 34šířka čepele, 4mm hřbet.jpg (15.99 KiB) Zobrazeno 5622 x
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů