Zajímá mě doložení velké kuchyně v polních poidmínkách ať už na tažení, nebo na vícedenním lovu. Zatím jsem našel toto:
EDIT Bahnak: smazán nefunkční odkaz
Polní kuchyně
Re: Polní kuchyně
Při výrobě Porstkého a Brandy (potažmo i Cognacu) jsou uplně jiné postupy. jedná se o uplně dva rozdílné nápoje. Jak říkala Kordulka, u Portského se víno nechá kvasit na určitý stupeň cukernatosti, a potom se slévá do sudů, kde již je vinná pálenka (což je vlastně to brandy) aby se zastavilo kvašení (Rum byť třtinový je neakceptovatelný) . Zato Brandy je vypálený kvašený hroznový mošt, který je čirý, a barvu dostává až v sudech, dle druhu a meteriálu, z kterého je.
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
-
- ČLEN SPOLKU
- Příspěvky: 2718
- Registrován: Út 03. Ún 2009 23:42:27
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Polní kuchyně
BSB Cgm 32 - (1368) - Kalender und Praktika
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů