Stránka 2 z 2

Re: Polní kuchyně

Odeslal: Út 21. Srp 2012 16:41:17
od mikey.88
Zajímá mě doložení velké kuchyně v polních poidmínkách ať už na tažení, nebo na vícedenním lovu. Zatím jsem našel toto:
EDIT Bahnak: smazán nefunkční odkaz

Re: Polní kuchyně

Odeslal: Stř 22. Srp 2012 9:41:46
od Pohrobek
Při výrobě Porstkého a Brandy (potažmo i Cognacu) jsou uplně jiné postupy. jedná se o uplně dva rozdílné nápoje. Jak říkala Kordulka, u Portského se víno nechá kvasit na určitý stupeň cukernatosti, a potom se slévá do sudů, kde již je vinná pálenka (což je vlastně to brandy) aby se zastavilo kvašení (Rum byť třtinový je neakceptovatelný) . Zato Brandy je vypálený kvašený hroznový mošt, který je čirý, a barvu dostává až v sudech, dle druhu a meteriálu, z kterého je.

Re: Polní kuchyně

Odeslal: Ne 09. Zář 2012 14:23:19
od mikey.88
Obrázek

BSB Cgm 32 - (1368) - Kalender und Praktika