Já plánuju dovalit hlavně podklady - snad se mi podaří vyžebrat na našem panu krejčím (josephus Titus) nějaké střihy a postupy výroby.
Především dobrý a spolehlivý střih na kápi, bruchy a nohavice a ještě asi na batvat. Na běžné svrchní suknice bych asi používal střih via Bockstein, nebo podobné jednoduché. Na šlechtické vymazlenosti si moc netroufám, to asi chce někoho, kdo už něco šil

Pokud budeme chtít dělat bruchy v hromadnějším, můžeme nakoupit dohromady jedno plátno.
(Od nás už je máme všichni, takže spíš pro ostatní).
Pak bychom mohli dělat čapky (více Valkoun) a pokusím se sehnat nějaké podklady k těm prošívaným zbrojím.
Hlavně to chce dost jehel (lámou se), nití (domluvit se kdo co...podle barev látek, dratve...) popřípadě šisích strojů (chtělo by to aspoň dva). Takže kdyžtak napište (Gunnare) kolik jich můžete mít, popřípadě jaký materiál a nástroje ještě přesně budou k dispozici.
Dále v týdnu zajdu za sedlářem a domluvím se s ním na kůži. Počítám, že největší zájem bude o 2mm ušeň (tašvice, botky, drobnosti), o pásky na přesky, popřípadě můžem koupit celou vyčiněnou půlku krávy (2-4mm) za cca 3000.-. Taky má k dispozici velmi levně vepřovici 1-2mm, ale je z jedné strany lakovaná (hnusná).
Každopádně nabídku upřesním během týdne.
Plech jde mimo mě, lentnery jsme z důvodu finanční tísně za nás odložili na neurčito.
Jestli ale máte někdo v plánu kupovat plech, dejte vědět.
Jinak doporučuju vzít útokem paní Malou a vykoupit jí vlnu a len!