Po asi týdnu pročítání těchto stránek jsem se odhodlal svěřit se vám se svým problémem, jen musím říci, že mi alespoň prozatím nejde o nějaké drsné napodobení LH, přesto bych potřeboval několik rad které jsem zde nenašel. Jde mi o to, že dávám pomalu dohromady nějakou zbroj především pro scénický šerm, ale tak nějak mě to nutí postavit to tak, aby to dávalo smysl a abych nebyl k smíchu, samozřejmě taky bych rád zohlednil věci co se mi líbí a co mi vyhovujou.
Jako základ mám prozatím brň z černého drátu, nýtovanou, dlouhou ke kolenům, s krátkým rukávem pod lokty a bez kapuce. K tomuto sem chtěl barbutu, což teď už vím že je blbost, tak teď vede šlap se závěsem, na rukach mám plátové rukavice. Nohy zatím neřeším, nejdřív se musim probojovat přes horejšek

barbuta asi ne co?
šlap se závěsem sem ochoten nasadit, nevíte kde nejlíp sehnat?
Ochrana loktů, postačuje vycpávka pod kroužkama?
Nákrčník s ramenama asi taky ne když by byl závěs pod šlap, to už by bylo asi i moc plechů, nemyslíte?
Nohy pak vyřešit nějakým vycpáním? Plechy tam moc nechci.
Jak říkam, nejde mi o dokonalé ztvárnění někoho konkrétního, ale rád bych, když už se oblíkam, aby to nějak vypadalo a hlavně bylo možný nosit. Jinak nějaký texty, ilustrace atd. těch městských milicí nevíte kde hledat?
Moc děkuji za odpovědi