Nebo treba tahle truhlicka z Francie, kterou postoval Mikey, kde je videt, ze rukavy jsou vypasovane az v puli predlokti:
Ale neni to zase nic uplne prukazneho. Druhy kabec zajiste bude

První obrázek (ze Specula) ukazuje situaci hojně rozšířenou v 60. i 70. letech. Rukáv je nabrán po loket, od lokte dolů je uzký. Tohle najdeme ve střední a západní Evropě ledaskde a ledaskdy na ledaskom.scarvein napsal:Tak ono k tem rukavum
Vycházel jsem z toho, co píše Posadow. Vzal jsem to jako dané a už jsem si tuto informaci nikde neověřovalPosadowski napsal:No to sakra uniklo, to je bomba, to nemá chybu! Postřehněte dobře patrné konstrukční detaily - hloubku průramku, směr prošívání, kornoutky na rukávech, zúžení na předloktí... prostě super.mikey.88 napsal:Tohle ti Posadowe asi uniklo
Hnidopišská poznámka nakonec- nezapomínat citaci - přebírám z tech šperků, ať je to i tady:
zdobená krabička (šperkovnice?) z Francie 3/4 14. století, V metropolitním muzeu umění pod číslem: 41.100.194 "Embossed leather, walnut, gilding, polychromy, copper alloy and iron fittings"
Díky!
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host