Družina Smila z Kunštátu a Lestnice
Družina Smila z Kunštátu a Lestnice
Smil z Kunštátu a Lestnice
Moravský pán
1371-1375
Představuji moravského šlechtice, syna zakladatele Lestnické větve kunštátského rodu - Bočka z Lestnice. Mým útočištěm se stala Lestnická tvrz, kde jsem se také oženil s Kateřinou z Vildenberka. Bohužel o 5 let později Kateřina v Brně zemřela. Mou druhou manželkou se stala Keruše z Vartemberka, se kterou nyní žiji v Brně. Nedávno mne pověřil moravský markrabě Jan Jindřich Lucemburský, abych kontroloval brněnské účty a krom toho, zasedal při zemských soudech.
Majetek : K lestnickému panství patří tvrz v Lestnici se dvorem, farní osada Vyšehoří, Studená Loučka a vsi Podolí, Úvoz, Bušín, Veselí, část Újezda, Pavlova a Svojanova, které s bratry spravuji. Další
majetek čítá dům v městě Brně, polovina Rádnice, které do manželství přinesla má první žena.
Moravský pán
1371-1375
Představuji moravského šlechtice, syna zakladatele Lestnické větve kunštátského rodu - Bočka z Lestnice. Mým útočištěm se stala Lestnická tvrz, kde jsem se také oženil s Kateřinou z Vildenberka. Bohužel o 5 let později Kateřina v Brně zemřela. Mou druhou manželkou se stala Keruše z Vartemberka, se kterou nyní žiji v Brně. Nedávno mne pověřil moravský markrabě Jan Jindřich Lucemburský, abych kontroloval brněnské účty a krom toho, zasedal při zemských soudech.
Majetek : K lestnickému panství patří tvrz v Lestnici se dvorem, farní osada Vyšehoří, Studená Loučka a vsi Podolí, Úvoz, Bušín, Veselí, část Újezda, Pavlova a Svojanova, které s bratry spravuji. Další
majetek čítá dům v městě Brně, polovina Rádnice, které do manželství přinesla má první žena.
Naposledy upravil(a) Shaft dne Út 18. Srp 2020 12:17:11, celkem upraveno 9 x.
Re: Družina Smila z Kunštátu a Lestnice
Keruše z Vartemberka
Manželka Smila z Kunštátu a Lestnice
1371-1375
Dcera Oldřicha z Kumburku. Doprovází svého muže na cestách, jednáních a akcích bohatého společenského života brněnského.
Manželka Smila z Kunštátu a Lestnice
1371-1375
Dcera Oldřicha z Kumburku. Doprovází svého muže na cestách, jednáních a akcích bohatého společenského života brněnského.
Naposledy upravil(a) Shaft dne Út 18. Srp 2020 12:18:51, celkem upraveno 3 x.
postava smazána
Naposledy upravil(a) Shaft dne Čt 31. Bře 2022 17:53:54, celkem upraveno 3 x.
postava smazána
Naposledy upravil(a) Shaft dne Čt 31. Bře 2022 17:54:11, celkem upraveno 11 x.
postava smazána
Naposledy upravil(a) Shaft dne Čt 31. Bře 2022 17:54:18, celkem upraveno 4 x.
postava smazána
Naposledy upravil(a) Shaft dne Čt 31. Bře 2022 17:54:26, celkem upraveno 2 x.
postava smazána
Naposledy upravil(a) Shaft dne Čt 31. Bře 2022 17:54:45, celkem upraveno 3 x.
Matěj
Rychtář a důvěrník
1365 - 1375
Jsem rychtářem ve vsi Bušín. Úřad šlape jako by měl a tak se svou manželkou a dcerou doprovázíme pana Smila při jeho cestách
Rychtář a důvěrník
1365 - 1375
Jsem rychtářem ve vsi Bušín. Úřad šlape jako by měl a tak se svou manželkou a dcerou doprovázíme pana Smila při jeho cestách
Naposledy upravil(a) Shaft dne Út 18. Srp 2020 12:26:05, celkem upraveno 4 x.
Eva
Manželka Matěje
1365 - 1375
Manželka Rychtáře z Bušína.
Manželka Matěje
1365 - 1375
Manželka Rychtáře z Bušína.
Naposledy upravil(a) Shaft dne Út 18. Srp 2020 12:26:42, celkem upraveno 2 x.
Zora
Dcera Matěje a Evy
1365 - 1371 (s věkem poroste datace
)
Dcera Matěje a Evy
1365 - 1371 (s věkem poroste datace

Naposledy upravil(a) Shaft dne Čt 30. Led 2020 5:55:06, celkem upraveno 1 x.