z http://www.historiavivens1300.at

Moderátor: Heinrichvs
na kuličku se vykašli je to hnusné a překonanékure napsal:Hmm no právě on to je hezy bascinet s čumákem a sevším všudy, takže proto hledám alternativu. Tyčovku budu mít jestli prodám kousek šermířského braku tak za to koupím kované kopí z kuličkou a ratiště už mám doma od loňska
Vše je o uměřenosti, kulička je opticky nejvíce patrná a nejvíce zhnusňuje, tenhle rozšířený hrot není obvykle od diváka patrný. Předpokládám, že základní fyziku, síla x plocha známe, tedy do tohohle se mohu více opřít než do akorát zakulaceného hrotu, ostatně abys ho měl zakulacený dostatečně tak ho musíš ubrat dost do hloubky... takže je tvé kopí buď taky hnusné, nebo poměrně ostré.mahy napsal:Masere já mám také zakulacenou ztupenou špici na kopí a příjde mi to bezpečné naprosto stejně jako kulička či ten druhý typ. Nepovažuji se za pako(mnozí mají jiný názor)a tudíž to v bitvě používám k bodům na chráněný trup, nebo k úderům či bodům na štít. Body vedu tak abych se o cíl zastavoval a vracel- takže do protivníka ťuknu. Nervu mu to vší silou do pajšlu. Na hlavu neůtočím bodem jenom tluču po přilbách.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host