vypasovaný oděv - kabátce doby Karlovy
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: vypasovaný oděv
Vlnu nedoporucuji! Ja tu chybu udelal a je v tom pak vedro. Minimalne len pripadne hedvabi, barchet, je lepsi volba. Jinak souhlas. Politik ma dnes taky ochranku v obleku a ne v ohozu zebraka 

Souhlasím s Richardem, mohl by jsi být svou paní potrestán za to, že jsi fešácký fasovaný oděv prodal, abys měl na freje, nebo nedej Bože trapně prohrál v kostkách... Následně jsi ještě v kocovině překopal hřbitov a teď nosíš nejzachovalejší hadr, který jsi vyhrabal 
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
Ještě bych doplnil i chování a péči o zevnějšek - jsi dobře placen a né od remcání.
Nezabudovi Sláva!
- Czernozub
- Místo/Bydliště: Želiv, Tábor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, se změnou garderoby se počítá, proto to furt řeším. Zatím bych to viděl na pourpoint jakožto ten reprezentační oděv, a na volnější chvíle kabátec ála 50 léta(se sukýnkou), s nohavicemi přivazovanými ke kabátci.
Mikeš: jsem zvyklý, neboj
Mikeš: jsem zvyklý, neboj
"Neorganizovaná banda není armádou o nic víc, než hromada cihel domem."
Sókratés
Sókratés
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Dostal jsem se k důkazu nošení vypasovaného módního vycpávaného kabátce v německém prostředí k roku 1362. A to i se zapínáním na šněrování. Těch iluminací je docela dost...
Takže i ti, co dělají 60. léta se budou muset jít vycpat
Takže i ti, co dělají 60. léta se budou muset jít vycpat

- Alweron
- Kontaktovat uživatele:
Broďanovo interpretace kabátce Charlese de Blois, asi poměrně vhodné k polemice:
http://forum.brodec.org/viewtopic.php?p=50478#p50478
http://forum.brodec.org/viewtopic.php?p=50478#p50478
"Odčiňte své hříchy, neboť jednoho dne se ohlédnete a uvidíte, jací jste byli!"
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Zaujal mě střih toho žluťáka.
Jde o grande assiete? A ta úprava rukávů je jak typická pro dobu vzniku rukopisu? A co na to Jan Tleskač? Děkuji za odpovědi na mé všetečné otázky
PS: jedná se o Hs 2505, Speculum humanae salvationis, Westfalen od. Koln, um 1360
Jde o grande assiete? A ta úprava rukávů je jak typická pro dobu vzniku rukopisu? A co na to Jan Tleskač? Děkuji za odpovědi na mé všetečné otázky
PS: jedná se o Hs 2505, Speculum humanae salvationis, Westfalen od. Koln, um 1360
- Přílohy
-
- 77.jpg (166.88 KiB) Zobrazeno 3308 x
silva-nortica.blog.cz
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Dle mého názoru to je Grande assiette, a rukávy jsou zcela normální. Ano, autor je nakreslil trochu podivně (přečuhující růžky), ale když se budeš držet standartu, tak to bude v pořádku.

Jj, střih průramků nejspíš odpovídá "velkému talíři"
Jinak je to ale prachobyčejná cotehardie. Takže ty rukávy mohou také být jen zeširoka nasazené v ramenou. Pod loktem se prudce zužují do vysoké zapínané manžety (u nás se to hojně objevuje také a dlouho - ještě koncem 80. let). Proto ty "cípky" (je to vlastně jen přesah podkásnutého nabíraného rukávu)...
Jinak je to ale prachobyčejná cotehardie. Takže ty rukávy mohou také být jen zeširoka nasazené v ramenou. Pod loktem se prudce zužují do vysoké zapínané manžety (u nás se to hojně objevuje také a dlouho - ještě koncem 80. let). Proto ty "cípky" (je to vlastně jen přesah podkásnutého nabíraného rukávu)...
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Taky mě to napadlo, že to je stylizace podkásnutí. Přijde mi to trochu italské. Ti mají dost často takto nabrané rukávy.