Odbočili jsme ale od tématu. Zajímalo by mě, jakým způsobem jsou ti vaši koně trénovaní a jak dlouho? Přece jen zvykat koně na oheň za zadkem je trochu těžký ne?
Jízdní boj
Moderátor: scarvein
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jízdní boj
Máš pravdu Maršálku
Já si jen myslím, že už ten divák není tolik blbej a najde se mezi nima spousta, kterým nepatřičnosti ve vybavení zkazí celý zážitek. Cirkusy už v módě dávno nejsou.
Odbočili jsme ale od tématu. Zajímalo by mě, jakým způsobem jsou ti vaši koně trénovaní a jak dlouho? Přece jen zvykat koně na oheň za zadkem je trochu těžký ne?

-
Eifel
- Místo/Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Koně trénuje moje manželka. Má na to cit a talent. Koně připravuje klasicky jak pro film. Oheň, střelba , výbuchy, kolotoče a hlavně moře času a trpělivosti. Záleží moc na koni. Pokud je to trubka, tak ho rovnou prodáme. Když se daří, tak zvládají naše koně minimálně všichni toto:
- Přílohy
-
- 4.jpg (68.06 KiB) Zobrazeno 4578 x
-
- 3.jpg (59.95 KiB) Zobrazeno 4578 x
-
- 2.jpg (66.93 KiB) Zobrazeno 4578 x
Naposledy upravil(a) Eifel dne Út 29. Pro 2009 19:48:36, celkem upraveno 1 x.
"Haut les têtes, la mitraille n'est pas de la merde !"
-
Eifel
- Kontaktovat uživatele:
Mám ještě dotaz. Nemáte někdo někdo nákres či foto štítku dřevce ? Ideálně turnajového z konce 15.st nebo poč. 16.st. ? Moc by mi to pomohlo.
-
Eifel
- Kontaktovat uživatele:
4 Léňa
Na tom You Tube jsem myslel pikadora co hravě řídil koně jenom sedem a nohama. Je to to první video, když zadáž horse power nebo cavalo power.
Na tom You Tube jsem myslel pikadora co hravě řídil koně jenom sedem a nohama. Je to to první video, když zadáž horse power nebo cavalo power.
Naposledy upravil(a) Eifel dne Út 29. Pro 2009 20:19:48, celkem upraveno 1 x.
Z archivu zatím tohto, i když je to pozdější. Je to z Walace Collection, pokud bys měl zájem, mám toho víc - sedla, třmeny, šafrony... můžu poslat odkaz. V profilu nemáš mail.
- Přílohy
-
- 160 Vamplate 1570 - 1575.jpg (64.73 KiB) Zobrazeno 4568 x
-
- 159 Vamplate 1560.jpg (83.47 KiB) Zobrazeno 4567 x
-
- 158 Vamplate 1571.jpg (76.24 KiB) Zobrazeno 4568 x
další tři...
- Přílohy
-
- 163 Vamplate 16th century.jpg (44.06 KiB) Zobrazeno 4570 x
-
- 162 Vamplate 1580.jpg (38.18 KiB) Zobrazeno 4569 x
-
- 161 Vamplate 1575.jpg (56.58 KiB) Zobrazeno 4571 x
U tohoto mi chybí zdroj, ale je hezky z boku.
- Přílohy
-
- b9.jpg (15.95 KiB) Zobrazeno 4568 x
-
Eifel
- Kontaktovat uživatele:
Super. To je co tedˇsi chci na sezónu nechat udělat.
To video je nádherný a Merlin je stoprocentní. O takovém ježdění si můžu nechat zdát, nicméně ve zbroji, s vysokým sedlem a štítem se to dost komplikuje. Při krytí hlavy štítem nemám ruku vysokou, ale přímo v nebesích.
Trápit se s tím v dohledné době nemusím, protože mým zájmem je konec 15 stol., takže štít v této podobě odpadá. A pokud jediný kontakt s koněm bude v kolenou, pracovat sedem a váhou asi moc nepůjde. Ale nevím, vyzkoušet to půjde až bude sedlo.
-
Eifel
- Kontaktovat uživatele:
Máš obrázek jak bude to tvoje sedlo vypadat? My máme taky sedlo s vysokou přední rozsochou, alë já v něm nerad jezdím neb se z něho blbě padá. To u tebe odpodá, tak si to asi užiješ. Skákali jsme v tom našem sedle parkur okolo 100cm ve zbroji a byl to fakt mazec.