Jízdní boj

Moderátor: scarvein

Eifel
Místo/Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Jízdní boj

Příspěvek od Eifel »

maser napsal:Tak si tu zrovna prohlížím překlad fechtbuchu Petera von Danzig z roku 1452 přeloženého R. Vaverkou a jsou tu i nějaké poučky pro boj na koni (fol. 97v-100r, 403-411).

Dá se to někde prosím stáhnout ? Já měl jem od Kozy jízdní boj, ale ten jsem půjčil a je pryč.... :evil:
"Haut les têtes, la mitraille n'est pas de la merde !"
Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maser »

Většina diskutujících co vím je pouze sesedlá nejízdní. Osobně plánuju kurzy jízdy od jara.
Ten fechtbuch je k dostání po domluvě s R. Vaverkou (Myschwerk), překlad si od něj koupil kamarád spolu s překladem Towerského rukopisu. Zkus mu napsat. Omlouvám se za případné chyby, jsem moc nalámanej na spisovnou češtinu :)
silva-nortica.blog.cz
Eifel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eifel »

4 Maser

Doporučuji ti začít jezdit v nějaké stáji , kde se jezdí western. On začátek bude všude vesměs stejný, ale ty budeš časem potřebovat úplně jiné náviky než které ti dají tam, kde se jezdí klasické ježdění ( anglie ).
Naposledy upravil(a) Eifel dne Pá 05. Ún 2010 6:25:14, celkem upraveno 1 x.
Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maser »

Díky za radu. Co jsem se bavil s lidma od koní, tak mi taky doporučovali western, takže se utvrzuji v názoru na správný postup :)
silva-nortica.blog.cz
Eifel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eifel »

Kde se začneš učit jezdit ? Chtělo by to tak alespoň třikrát týdně a pokaždé na jiném koníkovi.
Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maser »

Tak často to bohužel nezvládnu finančně ani časově, protože se budu stěhovat a snad kupovat dům nebo byt. Ale kdo ví co bude. Vždyštak můžeme poklábosit po sz nebo mejlu, ať se to tu neplní netematickýma řečma.
silva-nortica.blog.cz
Eifel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eifel »

Ok. Ještě doporučím až zvládneš základní techniku jízdy, tak začni jezdit pravidelně s tím v čem pak budeš jezdit na akci. Nejhorší byli pro nmne vždy nohy. to se pak teprv pozná jak je máš dobře udělány a zda máš přezky na správné straně.
Avátar uživatele
Lňéňa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lňéňa »

Eifel napsal: O jakém koni uvažuješ ? Já budu příští rok kupovat mladého koně. Bohužel jse moc přerostlej, tak lipican jak má žena pro mně nepřipadá v úvahu. Vidím to na bílého kladrubáka nebo na velkopoláka - šimla.
Velmi pravděpodobně silnější ČT. Ujíždíš si na bílou? :-)
Eifel napsal:
maser napsal:Tak si tu zrovna prohlížím překlad fechtbuchu Petera von Danzig z roku 1452 přeloženého R. Vaverkou a jsou tu i nějaké poučky pro boj na koni (fol. 97v-100r, 403-411).
Dá se to někde prosím stáhnout ? Já měl jem od Kozy jízdní boj, ale ten jsem půjčil a je pryč.... :evil:
On pan Koza napsal něco o jízdním boji? A už také překládá ty texty u obrázků?
Eifel napsal:4 Maser

Doporučuji ti začít jezdit v nějaké stáji , kde se jezdí western. On začátek bude všude vesměs stejný, ale ty budeš časem potřebovat úplně jiné náviky než které ti dají tam, kde se jezdí klasické ježdění ( anglie ).
maser napsal:Díky za radu. Co jsem se bavil s lidma od koní, tak mi taky doporučovali western, takže se utvrzuji v názoru na správný postup :)
Řekl bych, že je úplně jedno, kde začneš. Spíš si dobře zvol zkušeného trenéra a radši si zaplať opravdu kvalitní výuku. Troufám si tvrdit, že u "klasiky" budeš mít lepší výběr.
Eifel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eifel »

Westernový styl bude pro Masera výhodnější. Já sám jsem odkojen klasikou a není to ono. Má furt návyky jak sportovní jezdec.

Bílé koně mám rád neb jsou na place výraznější a na nějakém hnědákkovi bych těžko dělal sv. Martina , že . :D
Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maser »

Lňéňa: to nepřekládá P. Koza, ale R. Vaverka.
silva-nortica.blog.cz
Odpovědět