Jan Zádubský ala pešák konce 14.stol
Moderátor: Sovinec
- Jan Zadubsky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Krouzkova kukla...podsivat?...nepodsivat?.....
Tak tak, chtel jsem kuklu podsit, aby mi nenicila a nemastila zdroj na ramenou a zaroven aby lepe drzela roztazena.
Asi si udelam ten dudlik z len,vlna,len s tim ze nejsilnejsi vlnena vycpavka bude v casti hlavy pote tenci v oblasti krku a na okruzi uz bude asi jen len, len.
Tim to pak bude slouzit jak jako batvat do prilby tak jako podsivka.
Zdar a silu Jan
Asi si udelam ten dudlik z len,vlna,len s tim ze nejsilnejsi vlnena vycpavka bude v casti hlavy pote tenci v oblasti krku a na okruzi uz bude asi jen len, len.
Tim to pak bude slouzit jak jako batvat do prilby tak jako podsivka.
Zdar a silu Jan
Re: Jan Zádubský ala pešák konce 14.stol
Pod okružím mám lnem pošitou tenkou kůži a tvar drží bezvadně. Pro ochranu krku proti bodům jsem to ještě vyztužil obdélníkem jeleního krku. Doporučuju
Nezabudovi Sláva!
- Jan Zadubsky
- Kontaktovat uživatele:
Dival jsem se na fotky z libusina....jak mas pripevneny klobouk? .....nejvice bojuju s bradou...respektive ze ji chci mit krytou krouzky a vycpanim a zaroven pod ni portebuju upevnit prilbu.. 
Řemínek klobouku mám protažený ve výšce spánku do kukly a zapínám ho vevnitř. Kukla je dělaná podel maserova návodu.
Nezabudovi Sláva!
- Jan Zadubsky
- Kontaktovat uživatele:
Tak zitra se chystam zacit busit do plechu....dnes jsem si koupil celou tabuli, zitra zajedu jeste pro propan a kdyz da buh a moje zena
tak z toho v nedeli bude klobouk z jednoho kusu. 
Wow, držím palce a těším se až uvidím.
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví
P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
Italstké přisloví
P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Držím palec, určitě se pak s námi poděl o zkušenosti 
silva-nortica.blog.cz
- Jan Zadubsky
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si ukosl poradne velke sousto......
Klepu to z 2mm tabule klasickeho cerneho plechu....
Nejdrive jsem to zkousel tepanim do spalku a trubky za studena se zihanim propanovym horakem.....a pratele tudy NE!......po 3hodinach prace se plech uplne rosypal.... a tak jsem zacal od piky.....
Druhy pokus delam komplet za tepla ohrivam na vyhni a klepu to na kolejnici a kouli zvenku....zatim to jde...ale jde to VELMI pomalu....viz foto (8hodin prace)....jak bude cas tak budu pokracovat......doufam ze mi to zase nepraskne to by mne uz asi miglo..
v soucasnosti jsem na nejake 6rade... cekaji mne tusim tak 3 za tepla a pak nepocitane pri doladovani tvaru a povrchu......
Postupuju takto.. http://www.youtube.com/watch?v=OuuC4Bq4Y2U
Klepu to z 2mm tabule klasickeho cerneho plechu....
Nejdrive jsem to zkousel tepanim do spalku a trubky za studena se zihanim propanovym horakem.....a pratele tudy NE!......po 3hodinach prace se plech uplne rosypal.... a tak jsem zacal od piky.....
Druhy pokus delam komplet za tepla ohrivam na vyhni a klepu to na kolejnici a kouli zvenku....zatim to jde...ale jde to VELMI pomalu....viz foto (8hodin prace)....jak bude cas tak budu pokracovat......doufam ze mi to zase nepraskne to by mne uz asi miglo..
v soucasnosti jsem na nejake 6rade... cekaji mne tusim tak 3 za tepla a pak nepocitane pri doladovani tvaru a povrchu......
Postupuju takto.. http://www.youtube.com/watch?v=OuuC4Bq4Y2U
- Přílohy
-
- den prvni
- DSC03949web.jpg (125.2 KiB) Zobrazeno 3675 x
-
- den druhy
- DSC01368web.jpg (93 KiB) Zobrazeno 3677 x
Naposledy upravil(a) Jan Zadubsky dne Po 17. Kvě 2010 19:36:56, celkem upraveno 1 x.
pěkná práce
, ať ti to vyjde vím jaká je to hrozná piplačka
Prošívané a vycpávané zbroje http://www.prosivanice.cz