Naučné publikace
Moderátor: Sovinec
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naučné publikace
Ty kabátce mám zrovna půjčené od Valkouna a po prvním prolistování souhlasím, taková věc tu doposud citelně chyběla
Po Vánocích objednávám 
silva-nortica.blog.cz
-
Pavel na Besednici
- Kontaktovat uživatele:
-
Posadowski
- Kontaktovat uživatele:
Díky za komentáře, tak ono je to spíš takový začátek, trochu ukázka jak si představuji, že by se dneska mělo pracovat. A bohužel nepracuje - nedávno jsem dostal do ruky jednu studentskou práci o symbolice oděvů v bibli Václava IV, která byla vysoce hodnocena na přehlídce studentských prací, to byste měli vidět ten žvást. No nic. Já bych takhle rád zpracoval i ostatní věci než jen kabátce, to je takový malý výsek. Ono je tam dál naznačeno k čemu by se mohlo a mělo dojít u dalších oděvních součástí. Jenže tohle trvalo dva roky. Na tohle by byl potřeba tým lidí, kdy každý stejně podrobně a pečlivě udělá kus, vždycky jednou za dva měsíce se sejít, probrat další postup atd. Pečlivě, podrobně, systematicky. Jenže zatím jsem nenašel nikoho, kdo by byl ochotný na tom takhle dělat. Kdo by pracoval nezbrkle, nechaoticky, nezveřejňoval rozpracované kusy... No nic, jen si tady stěžuju. SRI. Další jsou na řadě účesy a pokrývky hlavy. Znovu a pořádně, tentokrát i mužské. Tak mi držte palce, ať se v tom neutopím a za dva roky třeba zase na Semináři.
A k těm kabátcům. Rozumím, že někteří - zvláště "tradicionalisti" zvyklí na Kybalovou a Petráně- se mnou nemusí souhlasit. Sám už na tom taky chytám mouchy. Proto jsem tam uvedl doslovně všechny ty prameny (a přáteli - "recenzenty" za to byl taky tepán). Na druhou stranu, každý si může k závěrům dojít sám a já budu rád, když se o tom bude nějak diskutovat a vycházet z toho v další práci. Tedy díky a těším se na ohlasy a komentáře.
A k těm kabátcům. Rozumím, že někteří - zvláště "tradicionalisti" zvyklí na Kybalovou a Petráně- se mnou nemusí souhlasit. Sám už na tom taky chytám mouchy. Proto jsem tam uvedl doslovně všechny ty prameny (a přáteli - "recenzenty" za to byl taky tepán). Na druhou stranu, každý si může k závěrům dojít sám a já budu rád, když se o tom bude nějak diskutovat a vycházet z toho v další práci. Tedy díky a těším se na ohlasy a komentáře.
Pokud se nemýlím, netepal jsem tě za to, že jsi prameny citoval, ale za něco jiného, "osamělý metodiku" 
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
-
Posadowski
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem taky nemyslel Tebe. (viz SborníkMaršálek napsal:Pokud se nemýlím, netepal jsem tě za to, že jsi prameny citoval, ale za něco jiného, "osamělý metodiku"
-
Posadowski
- Kontaktovat uživatele:
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Tak Kabátce jsem taky dočetl.
Nezbývá mi než se hluboce uklonit a poděkovat ze ten obrovský kus (nezaplacené) práce. Když by se víc lidí vyburcovalo k takovým výkonům, to by se to panečku rekonstruovalo. No pane Posadowski, přeju ti (a nám
) ať tě neopouští energie a chuť na podobné libůstky.
Knížku rozhodně doporučuji všem se zájmem o odívání v naší době
Nezbývá mi než se hluboce uklonit a poděkovat ze ten obrovský kus (nezaplacené) práce. Když by se víc lidí vyburcovalo k takovým výkonům, to by se to panečku rekonstruovalo. No pane Posadowski, přeju ti (a nám
Knížku rozhodně doporučuji všem se zájmem o odívání v naší době
Nezabud hrr!
- Alweron
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Sakra, už abych to měl doma!

"Odčiňte své hříchy, neboť jednoho dne se ohlédnete a uvidíte, jací jste byli!"