Stany
Re: Stany
Jelikož to neni jak dokázat či vyvrátit - toleroval bych i tu podlážku, ale dal bych tam seno 
Nezabudovi Sláva!
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Ty truhly v romanci jsou opravdu libový- mám je v blízké budoucnosti v plánu. Jen musím po výplatě objednat ten stan ať je mám kam dát
.
S podlážkama taky souhlasím. Pokud šlo o delší ležení, tak by to bez suché a pevné podlážky nešlo (obzvláště v marastu). Vím to ze zkušeností z měsíčního táboření. Dřeva bylo všude dost, takže se to nemuselo tahat s sebou a po "výletu" se tam klidně nechaly.
S podlážkama taky souhlasím. Pokud šlo o delší ležení, tak by to bez suché a pevné podlážky nešlo (obzvláště v marastu). Vím to ze zkušeností z měsíčního táboření. Dřeva bylo všude dost, takže se to nemuselo tahat s sebou a po "výletu" se tam klidně nechaly.
silva-nortica.blog.cz
-
Vlk
- Místo/Bydliště: Nymburk
- Kontaktovat uživatele:
Takže barvami a tvarem stanu myslím přiblině tohle:viz obrázek. Co se postavení týče, alespoň jeden šlechtic tam bude, co se družiny (ohledně družiny budu otázky pokládat jinde, mám toho hodně, kde bych chtěl se poradit nebo si něco ujasnit nejen v otázkách stanu a družiny) týče nemáme nic ani zdaleka tak vyšperkované (družina se spíše formuje, protože málokdo chce být drn nebo "jen" družiník) jako někteří zde, ale pracuje se na tom (není to snadné, mám pocit, že snad každý chce za každou cenu pocházet z řad vyšší šlechty), takže omluvte proím případné nedostatky ohledně toho, kdo ve stanu bude nocovat. K té podlážce, myslel jsem, zda - li by se třeba přes celou plochu vnitřku stanu nedal hodit kus stanového plátna - když je třeba vlhko nebo tak... Jak jste to mysleli s tou dřevěnou podůážkou, tak úplně jsem to nepochopil, to jakože se na místě udělají prkna a zbouchá se podlážka?
Tak tady to je.
Tak tady to je.
Imperare sibi, maximum imperum est.
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Vlk: Tohle asi nebude uplně ono. Nejlepší by byl ten stan na středové tyči, popřípadě nějaká ty ačka či kužely.
(i když třeba do mé tolerance, co se týká našich akci by se toto asi vlezlo).
(i když třeba do mé tolerance, co se týká našich akci by se toto asi vlezlo).
Nezabud hrr!
Pane Zdeslave,mám dojem,že tento stan středovou tyč má. Máme ve skupině takový,stejné konstrukce a středovou tyč má.
Nemyslels vysoký stan s kruhovou nebo takovou.... mnohoúhelníkovou základnou?
Nemyslels vysoký stan s kruhovou nebo takovou.... mnohoúhelníkovou základnou?
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Vlk: přesně tak. Ty podlážky se ani nemusí ztloukat, stačí vzít nařezané kuláče a vyskládat je vedle sebe a proti posunutí buď zadupnout do mokré hlíny, nebo na koncích zajistit zaraženým kolíkem. Dělání prken a jejich sbíjení bych předpokládal už pro opravdu dlouhodobé ležení.
silva-nortica.blog.cz
OT: K družině: Chtělo by potkat člověka "Maršálkovského" typu (kam na to chodim:-) a poslechnout si, kolik do toho nalil peněz, co je podle něj nezbytné minimum a budou rázem všichni drny:-) Rozhodně nedoporučuji násilnou formou odšlechtit. Zato vřele doporučuji drnění.-)
Pokuď chceš použít plachtu, tak rozhodně s voděodpudivou upravou.., uplně stačí nakládat mokrej stan..
Maser: plánuješ truhly? To znamená, přítomnost manželky
)
Pokuď chceš použít plachtu, tak rozhodně s voděodpudivou upravou.., uplně stačí nakládat mokrej stan..
Maser: plánuješ truhly? To znamená, přítomnost manželky
Nezabudovi Sláva!
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Valkoun: Manželka mi rázně odmítla ježdění na akce. Kromě zdravotních problémů jsme všichni pošahaní magoři
Truhla je pro hamižného Vítkovce
Truhla je pro hamižného Vítkovce
silva-nortica.blog.cz