Mikuláš Goldner, pán na Záběhlicích
Moderátor: Sovinec
Re: Michal Záběhlický
JJ vím o tom, už to mám natudovaný, alejinak dík. Snaha se cení
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM
Chci se zeptat na tento kabátec. Dost mě zaujal, ale nejsem si jist datací. Přijde mi spíše na pozdní gotiku, či rannou renesanci, zvlastě těmi prostřiženými rukávy. Co myslíte?
- Přílohy
-
- kabatec-cerno-bily-1.jpg (38.36 KiB) Zobrazeno 4019 x
-
Vlk
- Místo/Bydliště: Nymburk
- Kontaktovat uživatele:
Můžu tě ujistit, že na Karlovce tutově není...
Imperare sibi, maximum imperum est.
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Nebrat!!! Ten kabátec je rádoby počátek 16. stol. Do toho gotické doplňky.¨Nehledejte něco co se vám líbí ve fotkách, pokud si nejste jistí použitelností na Karlovce. Spíše si najděte hezké vyobrazení v materiálech jako iluminace,plastiky,malby,atd. a pak se to pokusit zrealizovat ač už vlastní šikovností či za přispění někoho jiného za finanční obnos.
Rada pro všechny: Každé šetření na začátku či neznalost jde ruku v ruce s pozdějším zklamáním a nutností refinancovat své vybavení.
Olálálá tralálá já pro kouř z kotle nevidim
Rada pro všechny: Každé šetření na začátku či neznalost jde ruku v ruce s pozdějším zklamáním a nutností refinancovat své vybavení.
Olálálá tralálá já pro kouř z kotle nevidim

A pak se mi docela líby tohle vyobrazení. Akorát bych nepoužil ten brokát na rukávy, ale dělal bych to jednodušší, bez drahých látek a bozdobyl bych to případnou menší liniovou výšivkou....
- Přílohy
-
- kostym2.JPG (24.44 KiB) Zobrazeno 3989 x
Zásadní neznalost
Ten brokát na rukávech je z oděvu, který je pod tou horní suknicí, o tom jak tomu říkat se můžeme popřít, ale to zelené je v pořádku. A opatrně to co vypadá jako límec bude nejspíš kukla (kápě)
Ten brokát na rukávech je z oděvu, který je pod tou horní suknicí, o tom jak tomu říkat se můžeme popřít, ale to zelené je v pořádku. A opatrně to co vypadá jako límec bude nejspíš kukla (kápě)
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
tohle mám stále doma ve skříni
mám to šité z bílého brokátu a protože jsem si to upatlal při sokolničení, tak jsem to ani nikomu nenabízel 
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,