Přilbice

Moderátor: maser

Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

Re: Přilbice

Příspěvek od maser »

Mám to řešené podobně a na novou přilbu to, vzhledem k osvědčení dám zas:
EDIT Bahnak: nefunkční odkaz
silva-nortica.blog.cz
Kordulka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kordulka »

Alweron napsal:Kordulka: Proč myslíš, že naši středověcí předchůdci se chránili méně než my? U nás tam jde o to, abychom byli v pondělí schopni dojít do práce/do školy a abychom si neublížili, přičemž náš soupeř nám ublížit ve skutečnosti ani nechce, u nich šlo o to, aby je nepřítel nezabil.
Nechci obhajovat něco nedoloženého metodou "funguje to, muselo to tak být", ale zrovna tady se to nabízí, protože ty vyobrazené siluety by tomu dost odpovídaly...
Já si to nemyslím - obrovské množství obrázků dokazuje, že to tak bylo, že zbroje bylo méně než používáte vy. Oni se chránili především tím, že odmala byla část chlapců/mužů trénována v boji, jízdě, v boji na koni a vůbec v přežití.
A zbytek, který trénován nebyl, neměl také prakticky žádnou zbroj; myslím si, že v boji to s jejich použitelností také bylo nevalné.

Já nevím, Alwerone. Mně to spíš připadá, že se to podšívání závěsu snažíme vidět i tam, kde třeba vůbec není a nikdy nebylo. Trošku mi to připomíná "biblickou archeologii" - dosazujeme něco, co se velmi osvědčilo nám, svým předkům. Netvrdím, že podšívání závěsu nemohli znát a používat - ale my to nevíme a zatím nemůžeme nijak prokázat. A připadá mi opravdu logičtější ta víceúčelová kukla - ostatně, to by vysvětlovalo i ty náznaky úvazů ke kabátci
Avátar uživatele
Czernozub
Místo/Bydliště: Želiv, Tábor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Czernozub »

Maser: to je on, děkuji.
Ad Kordulka: no, další varianta je že na to prostě neměli, což mi vzhledem k rozpisu cen na Müschwerku přijde celkem pravděpodobné. Ačkoli jedna věc je cena nové zbroje, druhá množství zbrojí v oběhu. Když opět vyjdu z toho Embletona tak píše o tom, že muselo být v oběhu obrovské množství brní, postupně stále recyklovaných už z doby římské. Tak nevím... :?:
"Neorganizovaná banda není armádou o nic víc, než hromada cihel domem."
Sókratés
Jiří z Holohlav
pan rytíř
Místo/Bydliště: Rumburk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří z Holohlav »

Rád se podívám na iluminace rytíře s kuklou na hlavě a přilbicí se závěsem v ruce.

Volný plandající závěs je na hovno !
Avátar uživatele
Smil
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smil »

Jiří z Holohlav napsal:Volný plandající závěs je na hovno !
Lepší argumentace by nebyla pane Jiří? :roll:
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví

P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maser »

Jiří z Holohlav napsal:Rád se podívám na iluminace rytíře s kuklou na hlavě a přilbicí se závěsem v ruce.
:?:
silva-nortica.blog.cz
Jiří z Holohlav
pan rytíř
Místo/Bydliště: Rumburk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří z Holohlav »

Smil ,chvíli jsem to nosil - co bys chtěl číst a co říct někomu ,kdo to nikdy nezkusil,ale ví a blbne mládežníky?

Masér ,máš iluminaci látkové kukly na kterou se bude nasazovat šlap se závěsem ?

Já znám jen ty pod kroužkovou kuklu kompletu a na ty přijde kbelcovka ...
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

Jiří: Tady máš kdyžtak větší fotku toho Jiřího z Dijonu:

Obrázek

To uvázání je tam dobře vidět. Akorát že není vidět pod Jupon... což nás včleňuje do situace, že jsme se nikam nepohnuli :lol:
Obrázek
Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maser »

Jiří z Holohlav napsal:Masér ,máš iluminaci látkové kukly na kterou se bude nasazovat šlap se závěsem ?
Prvně jsem pochopil, že chceš vidět kroužkovou kuklu + šlap se závěsem co přijde na to, což je samozřejmě blbost. Takhle je mi už jasné co jsi myslel.
silva-nortica.blog.cz
Avátar uživatele
Smil
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smil »

Jiří z Holohlav napsal:Smil ,chvíli jsem to nosil - co bys chtěl číst a co říct někomu ,kdo to nikdy nezkusil,ale ví a blbne mládežníky?
Však tu nikdo nevynáší závěrečné soudy jen zmiňuje názor, který si jinde přečetla....

Já nosím nepodšitý límec kroužkové kápě s kloboukem a ještě se mi nestalo, že bych dostal zásah do krku.

Ohledně Jirky z Dijonu jak říká Mikeš. Jediné co je zcela zřetelné je, že dotyčný má tkaničky na kroužkovém závěsu přilby. Když vezmeme v úvahu možnost že je podšitý. Může být tkaničkou stejně dobře uchycený límec ke kabátci nebo i prošivaný límec ke kroužkovému
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví

P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
Odpovědět