Boty
-
Vlk
- Místo/Bydliště: Nymburk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Boty
Jsem si jist, že už to tu někde padlo, ale nemůžu to najít a v téhle diskusi to není. Potřebuji nabarvit jedny botky... stihl jsem si pořídit ty od Mojsheho a musím uznat, že jsou fajn. Ty nízké bych rád nabarvil a potřeboval bych doporučit čím.
Imperare sibi, maximum imperum est.
Jestli máš stejné jako já, tak jsou z lakované kůže, i když ti to možná nepřijde, aby si byl skutečně úspěšný musel by si ten lak obrousit, a to opravdu velice jemně.
Jinak by samozřejmě šly přebarvit moderními prostředky.
Jinak by samozřejmě šly přebarvit moderními prostředky.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
- noxter
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
Já mám taky ty botky od mojscheho, a jak jsem tu již psal tak jsem si je nabarvil , normálně vodou ředitelným mořidlem na dřevo, je to fajn nebarví, kůže neztvrdla. http://noxter.rajce.idnes.cz/Vybava_serm/#botky_15..jpg
Samozřejmě pokud bys to chtěl barvit více dobově tak to asi bude trochu obtížnější.
Samozřejmě pokud bys to chtěl barvit více dobově tak to asi bude trochu obtížnější.
-
Vlk
- Kontaktovat uživatele:
To Noxter: Myslím, že u mě to nebude takto jednoduché. Rád bych změnil jejich barvu na červeno. Poradí někdo něco? Vadí když to bude moderními prostředky? A když už moderní prostředky, pak jaké?
Pokud je chceš opravdu červené tak to musí být skutečně barva. Používá se španělská, vím kde se dá sehnat v Praze.
Pokud by si chtěl mořidlo, tak lihové na kůži. Nevím jaký je rozdíl mezio mořidly na kůži a na dřevo, ale vzhledem k tomu laku bych tomu velkou životnost nedával.
Jinak barvu na míru ti do mořidel levně udělají v Chedsu.
Počítej s tím, že ať je kůže barvená nebo ne, tak přirozeně stárne a tmavne, jediná pomoc je potom opakovaně nanášet barvu.
Pokud by si chtěl mořidlo, tak lihové na kůži. Nevím jaký je rozdíl mezio mořidly na kůži a na dřevo, ale vzhledem k tomu laku bych tomu velkou životnost nedával.
Jinak barvu na míru ti do mořidel levně udělají v Chedsu.
Počítej s tím, že ať je kůže barvená nebo ne, tak přirozeně stárne a tmavne, jediná pomoc je potom opakovaně nanášet barvu.
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
-
Vlk
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že pro šlechtice by to chtělo opravdu červenou. Takže - kde se dají sehnat v Praze ty španělské barvy? Jak se nejlépe nanášejí? Jo a kolik asi tak stojí?
Mořidlo je zlo. Jak nanášíte mořidlo? Mě se nejvíce osvědčilo namočit do něj hadřík a natírat tím. Nevím, jak se to dělá normálně. Ze zvyku jsem to první zkoušel štětečkem, jako bych měl barvu. To se těžce neosvědčilo, za a) se to muselo přetřít mockrát za sebeou, za b) zanechávalo to šmouhy.
Mořidlo je zlo. Jak nanášíte mořidlo? Mě se nejvíce osvědčilo namočit do něj hadřík a natírat tím. Nevím, jak se to dělá normálně. Ze zvyku jsem to první zkoušel štětečkem, jako bych měl barvu. To se těžce neosvědčilo, za a) se to muselo přetřít mockrát za sebeou, za b) zanechávalo to šmouhy.
mořidlo, stejně jako ty španělské barvy se dobře nanášejí houbičkou (např. tou na nádobí)
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
Přesný název už jsem někam psal, teď se mi nechce jít podívat do dílny
Jedna barva stojí myslím necelých 150,- Kč, v balení je odmašťovač, velice nutný k použití, opravdu
barva a houbička na tupování. To barvení také nejde nijak rychle, ale vytvoříš stejnoměrnou vrstvu barvy.
Jo a mimochodem se prodávají jen základní barvy, většinou jich potřebuješ více na správný odstín.
Přeci by si nechtěl stejnou červenou jako každý druhý....
Koupitr se dají Praha 10, U Střediska, tuším č.p. 17, na garáži a vratech je nápis potřeby pro obuvníky.
Jedna barva stojí myslím necelých 150,- Kč, v balení je odmašťovač, velice nutný k použití, opravdu
barva a houbička na tupování. To barvení také nejde nijak rychle, ale vytvoříš stejnoměrnou vrstvu barvy.
Jo a mimochodem se prodávají jen základní barvy, většinou jich potřebuješ více na správný odstín.
Přeci by si nechtěl stejnou červenou jako každý druhý....
Koupitr se dají Praha 10, U Střediska, tuším č.p. 17, na garáži a vratech je nápis potřeby pro obuvníky.
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu