Vítězslav - změna na žoldnéře. Snad i trochu bohatšího :)
Moderátor: Sovinec
Re: Vítězslav - nižší šlechtic z Těšínska
Přesné. Jako již mnohokrát. Je třeba si propracovat svou postavu do puntíku. Vzdělat se tím v poměrech společnosti, raáliích a co já vím v čem ještě. Je to trochu lítání po muzejních sbornících, nebo poptávání a čtení, ale taková fuška to zas není. Se základními znalostni se dá v celku slušně napasovat i nereálná postava do dobových kulis.
- kure
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Třinec/Brno
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar čtu se zájmem vaši diskuzi u mně v tématu, sám nemám nastudováno tolik abych se do ní mohl zapojit a nějak přispět spíš si nehcávám procházet hlavou svoji postavu a snažím se ji nějak konkeretizovat a upřesnit si co bych od ní očekával co do postavení, vzhledu, počtu družiníků. Po víkendu se pokusím prezentovat novou snad trochu ucelenější ideu svojí postavy.
prosím moderátory o protřídění příspěvků, aby se nejenom Vítezslav orientoval 
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
- kure
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Maršálek: Já bych je tu nechal ony na sebe nějak navazujou tak by bylo šoda aby ta diskuze potom byla zmatená kdyby to byly jenom útržky nápadů a ne ucelené myšlenky.
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož si podle mně diskuse o družině a drnech zaslouží vlastní prostor, tak jsem ji rozporcoval a zkopíroval do zvláštního tématu sem:
viewtopic.php?f=51&t=283
viewtopic.php?f=51&t=283
Nezabud hrr!
- kure
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar mám prosbu tohohle srazu se zůčastním určiotě jako neurozený tak pokud by nějaký šlechtic potřeboval dalšího družijníka tak se ozvěte rád vstoupím do služeb.
Edit: Jsem ochotný udělat prakticky cokoliv pro blaho svého pána až na to co se bude příčit dobrým mravům
Edit2: Poplatek samozřejmě za sebe uhradím pokud to bud epán požadovat pokud ho uhradí budu na něj pět chválu
Edit: Jsem ochotný udělat prakticky cokoliv pro blaho svého pána až na to co se bude příčit dobrým mravům
Edit2: Poplatek samozřejmě za sebe uhradím pokud to bud epán požadovat pokud ho uhradí budu na něj pět chválu
Naposledy upravil(a) kure dne So 06. Črv 2009 21:26:27, celkem upraveno 1 x.
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Rád tě přijmu do své družiny. Jestli máš zájem, napiš sz a domluvíme se.
silva-nortica.blog.cz
- Klinštejn
- Místo/Bydliště: Den Kalla Norden
- Kontaktovat uživatele:
mahy napsal:No taky mi to nedá- dobrej drn je Jacquouille z NávštěvníkůKordulka napsal:Já vím, že to sem nepatří a prosím administrátora, aby to případně smazal, ale pro mne je a asi i zůstane vzorem drna Baldrick z "Černé zmije". Nekonečně oddaný drban, docela chytrý, ale omezený svou nevzdělaností, vděčný za cokoli, co zrovna není kopancem nebo kostí bez vlákénka masa, který ale dokáže pána převézt, kdykoli si vzpomene...
AMEN!!!!!
Det finns alltid hopp.. - kure
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vítězslav - movitější žoldnéř
Tak po delších úvahách dospěl k rozhodnutí že dělat šlechtice to není pro mně že klesnu o nějaký tens tupínek urozenosti níž na postavu žoldáka ve službách některého z pánů. Díky tomu že jsem na srazu sloužil pod pánem z Hradce tak jsem se s jeho souhlasem rozhodl se vetřít k němu do družiny.
Momentálně budu dávat dokupy seznam toho co bych rád měl někdy na sobě a sebou v táboře. Jinak časem snad budu mít k ruce jednoho pacholka. Obrazovou inspiraci pro bojové odění budu čerpat na fotkách poláků na které tu někdo dával odkaz
Momentálně budu dávat dokupy seznam toho co bych rád měl někdy na sobě a sebou v táboře. Jinak časem snad budu mít k ruce jednoho pacholka. Obrazovou inspiraci pro bojové odění budu čerpat na fotkách poláků na které tu někdo dával odkaz
Re: Vítězslav - změna na žoldnéře. Snad i trochu bohatšího :)
Rozumné rozhodnutí. A neboj časem dáš i toho šlechtice 
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/