Marek- bohatší žoldnéř(těžkooděnec)
Moderátor: Sovinec
Re: Marek- bohatší žoldnéř(těžkooděnec)
Píšu podruhé, už jsem si to smazal.
Celkově, ten králík to opravdu rozhodně nezdobí.
Takové oblečení mi přijde jako cestovní a ještě tak pro mého pohůnka - jsem jen svobodník.
To vypasování jde tak jak máš nákres, jemnější a hezčí jsou kosočtverečné záševky v pase, rukávy zúžit celkově, hlavně předloktí.
Suknici bych zkrátil, jednak rozparek je stejně k ničemu, není dole rozšířená, všimni si nabrání pod páskem, tj. špatně pochopený střih.
Pásek a tašvice jsou tak hrubé že jsou mimo, nízké zavěšení je úplně špatně.
Nohavice budeš měnit, tak si pamatuj, že by měly sedět.
Celkově, ten králík to opravdu rozhodně nezdobí.
Takové oblečení mi přijde jako cestovní a ještě tak pro mého pohůnka - jsem jen svobodník.
To vypasování jde tak jak máš nákres, jemnější a hezčí jsou kosočtverečné záševky v pase, rukávy zúžit celkově, hlavně předloktí.
Suknici bych zkrátil, jednak rozparek je stejně k ničemu, není dole rozšířená, všimni si nabrání pod páskem, tj. špatně pochopený střih.
Pásek a tašvice jsou tak hrubé že jsou mimo, nízké zavěšení je úplně špatně.
Nohavice budeš měnit, tak si pamatuj, že by měly sedět.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
-
Jiří z Holohlav
- pan rytíř
- Místo/Bydliště: Rumburk
- Kontaktovat uživatele:
Nebylo by jednodušší si tohle nechat na Panskou a podobné hrátky a dát ještě jeden pokus?
Mrkni do skříně,jestli tam nemáš nějakou vypasovanější košil - pro první nástřel.
Mrkni do skříně,jestli tam nemáš nějakou vypasovanější košil - pro první nástřel.
ten platak je nytovany...je delany jako ty nadloketníky ktery jsem už posílal...tzn. plech nanytovanej na kuži, a ješte jednou přešity, aby nebyly vidět ty ošklivě zpatvařen hlavičky nýtů a jiny nedostatky:-)Klinštejn napsal: Mno a ten plátový kabátec bych raději nýtoval. Vypadá to podle mě líp. Ale líbí se mi, jak si všechno děláš sám
jiří z holohlav: zkusím je poradi s naši pomocnou švadlenou a zkusit to vypasovat...do novyho se mi nejak extra nechce..a do libušina popřípade jinak je ješte celkem dost času
co jsou kosočtverečné záševky..nejak se v tom neorientuju:-)richardrg napsal: To vypasování jde tak jak máš nákres, jemnější a hezčí jsou kosočtverečné záševky v pase, rukávy zúžit celkově, hlavně předloktí.
.
se zůžením rukavů počítam
chlupy už jsou pryč:-)
a co červena barva na nohavice...šla by??
ješte snaha o nízkej kyrys:-)
Naposledy upravil(a) Stabl24 dne Út 08. Lis 2011 21:45:33, celkem upraveno 1 x.
Červená barva na nohavice je určitě dobrá.
Kosočtverečné záševky vytvoříš tak, že v lince pasu nakreslíš kolmice stejně dlouhé, jejich výška určuje odkud se bude suknice zužovat, potom změříš pas, necháš asi 1 cm a celou délku navíc vydělíš počtem těch kolmic. Potom to vydělíš 2 a tuto vzdálenost přeneseš na linii pasu. Potom spojíš vrchol kolmice s těmito značkami v pase a zniknou ti kosočtverce s tečnou. Z vlastní zkušenosti vím, že není dobré je dělat širší než polovinu výšky, látka se pak moc krabatí.
Šije se to pak samozřejmě tak, že se to v tečně přeloží a sešije se obvod na výšku.
Doufám že je to tak dost přesné.
Kosočtverečné záševky vytvoříš tak, že v lince pasu nakreslíš kolmice stejně dlouhé, jejich výška určuje odkud se bude suknice zužovat, potom změříš pas, necháš asi 1 cm a celou délku navíc vydělíš počtem těch kolmic. Potom to vydělíš 2 a tuto vzdálenost přeneseš na linii pasu. Potom spojíš vrchol kolmice s těmito značkami v pase a zniknou ti kosočtverce s tečnou. Z vlastní zkušenosti vím, že není dobré je dělat širší než polovinu výšky, látka se pak moc krabatí.
Šije se to pak samozřejmě tak, že se to v tečně přeloží a sešije se obvod na výšku.
Doufám že je to tak dost přesné.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
- kure
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Třinec/Brno
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar trochu dělám do platnéřiny a ten kyrysteda nic moc doporučuji ti zkus si nejdřív najít videa a návody jak to dělají jiní a potom tvořit. Rozhodně nezačínat kyrysem udělat ho pořádně trvá pměrně dlouho a je tocelkem šichta zatím jsem to zkoušel jednou a nezvládl jsem to vypadá poměrně mizerně někde tu pujdu najít fotky. Zaměř se zezačátku na jednodušší věci a menší věci. Třeba zkus pořádně doděla ten pláťák, potom aby ses naučil technologii taky zkus třeba myšky na kolena a lokty (v tomhle pořadí na kolena jsou míč prohnuté) až se ti povedou tak začni experimentovat s kyrysem. Pořádně udělaný kyrys je poměrně tvarově složitá věc. Hlavně proto že on ten tvar jako orginál mít musí jinak nebude nikdy fungovat tak jak má. Resp na zajištění funkce budeš potřebovat ohodně tlustší materiál.
EDIT:A abych jenom planě nekecal taky tady je doporučený zdroj informací jak postupovat http://www.youtube.com/user/SgtViktor rozhodně se koukni na všechna jeho videa má je hezky zpracované a je tam vidět jak se to má dělat.
EDIT2:A video z výroby kyrysu. http://www.youtube.com/watch?v=o8QgBIb_xFI
EDIT:A abych jenom planě nekecal taky tady je doporučený zdroj informací jak postupovat http://www.youtube.com/user/SgtViktor rozhodně se koukni na všechna jeho videa má je hezky zpracované a je tam vidět jak se to má dělat.
EDIT2:A video z výroby kyrysu. http://www.youtube.com/watch?v=o8QgBIb_xFI
- Jan Zadubsky
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj vyroba kyrisu myslim neni tak tezka, ale chce to neco o tom vedet a jak rika Kure si to nejprve zkusit...popripade to napoprve delat z tenciho plechu. Osobne bych jako zacetecnik nechodil do te varianty co pouziva Fabrication.... a busil bych ho zevnitr do vydlabaneho spalku nebo velke trubky. Urcite si pri tom nepomahej ohybanim.....budes-li dobre busit plech se ti bude ohybat sam tam kam potrebujes....budes-li ohybat skoncis zase s okapem
Chce to svatou trpelivost a dobre spunty do usi...
Po vyklepani tvaru to jeste jednou urcite prejed na kovadline nebo spise kovove kouli vylestenym placatym kladivem zarovna to vetsinu povrchovych nerovnosti.... pri buseni za studena hodne pomaha si to nejdrive predkreslit na plech a pak pomoci svetla vidis mnoho nepravidelnosti a podobne....
hohne stesti
Chce to svatou trpelivost a dobre spunty do usi...
Po vyklepani tvaru to jeste jednou urcite prejed na kovadline nebo spise kovove kouli vylestenym placatym kladivem zarovna to vetsinu povrchovych nerovnosti.... pri buseni za studena hodne pomaha si to nejdrive predkreslit na plech a pak pomoci svetla vidis mnoho nepravidelnosti a podobne....
hohne stesti
- kure
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Třinec/Brno
- Kontaktovat uživatele:
Jo kovovu kouli jsem si nedávno pořídi v podobě staré činky a je to super užitečná věc :-D Jinak mně osobně víc vyhovuje ta Fabricatorova verze.
hlavně jsem před půl rokem začal dělat helmy ze dvou polovin a ty se zevnitř dělají poměrně blbě.
hlavně jsem před půl rokem začal dělat helmy ze dvou polovin a ty se zevnitř dělají poměrně blbě.
- Jan Zadubsky
- Kontaktovat uživatele:
Ta varianta je urcite dobra ale az pro zkusenejsi platnere....pro zacatecniky mi to prijde prilis naroce....
Fabricatorova verze, co to prosim Vas je?