Nevim jestli vubec muzu mit jako neurozeny pesak mec.....na Elisku nosim jen tesak, a chodim bez kabatce....
Jan Zádubský ala pešák konce 14.stol
Moderátor: Sovinec
- Jan Zadubsky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jan Zádubský ala pešák konce 14.stol
Vim ze na pesaka je to dost zdobene delal jsem ho spise pro sveho tezkeho, jako korist by to snad slo ne? zvlaste v komninaci se starsim uvazem.....
je datovan na cca 1330 coz myslim neni na Karlovce o moc. Kovani dodelam jak bude troska casu nebo jak sezenu nejakeho sikovneho pasire ktery mi ho udela 
Nevim jestli vubec muzu mit jako neurozeny pesak mec.....na Elisku nosim jen tesak, a chodim bez kabatce....
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
S tim mečem bych to neviděl tak horký. K poslední třetině století už měl meč kdejakej krčmář. i když to už taky byla trochu jiná situace. Za Karla bych to u neurozených bral, tak do jednoho z 10 těch lepších ozbrojenců.
Pás si nech jako kořist. Ale nezaručuju ti, že tě nepověsíme jako zloděje, hned jak tě uvidíme...mno koneckonců, už dlouho jsme nikoho neměli v housličkách, a myslim, že můj panoš Vojtěch mi tuhle říkal, že by zrovna takový pás chtěl, muhehehe
Pás si nech jako kořist. Ale nezaručuju ti, že tě nepověsíme jako zloděje, hned jak tě uvidíme...mno koneckonců, už dlouho jsme nikoho neměli v housličkách, a myslim, že můj panoš Vojtěch mi tuhle říkal, že by zrovna takový pás chtěl, muhehehe
- Přílohy
-
- DSC_0642.jpg (109.92 KiB) Zobrazeno 3742 x
Nezabud hrr!
- Jan Zadubsky
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze jako clen druziny jednoho z nejvlivnejsich panu a jako jeho nejoddanejsi a nejdesivejsi bijec z niceho takove nebudu nikdy obvinen. 
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Aby ti ho ten tvůj opěvovaný Vítkovec zrovna zkraje sám nešlohnul 
Vypadá fakt pěkně
Vypadá fakt pěkně
Nezabud hrr!
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Paráda
Hned bych si na něj v lese počíhal a bacil ho sukovicí
Ale jeho císařský majestát to prej pěkně očíhnul, takže lapkovství je na ústupu... Však ono to s vládou Vašíka zase nabude na četnosti a měšce mnoha zlotřilých pánů budou praskat pod tíhou zlata sejmutého z mrtvol... 

- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Zdeslav: Možná sebere, protože Vítkovec zatím nesehnal žádné pěkné kování a na meči bude mít provizorní za pár korun na obyčejném řemenu. A doufat, že na Bušíně budou pěkné látky a plíšky, kterými by je v budoucnu potáhnul

silva-nortica.blog.cz
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Mluvíš, jako bys byl v úterý na Čornejovimikey.88 napsal:ParádaHned bych si na něj v lese počíhal a bacil ho sukovicí
Ale jeho císařský majestát to prej pěkně očíhnul, takže lapkovství je na ústupu... Však ono to s vládou Vašíka zase nabude na četnosti a měšce mnoha zlotřilých pánů budou praskat pod tíhou zlata sejmutého z mrtvol...
Nezabud hrr!
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Zdeslav: Nebyl ale tohle téma je myslím všeobecně známo. Václav se v prvých letech vlády zemi příliš nevěnoval. Karel ho nikdy k vládě příliš nevedl a až do svésmrti de facto vládl stále on. Po Karlově smrti byl najednou Václav na celé království sám a je to jako posadit dítě za volant náklaďáku... volantem točit bude ale hned tak se nerozjede
Proto s příchodem Václava stoupla vlna násilností a kdejaký zmetek vraždil a okrádal jak se mu zachtělo... Holt lepší žít za Karla v poklidu než za Václava v dobách neklidu... pak revoluce a země se na dvě desetiletí ocitla v krachu... umění, rozkvět se zastavil a upadl... Takže Jana Zádubského by v 90. letech jistě někdo zabil kvůli tomu pásu... a nejn kvůli němu 

- Jan Zadubsky
- Kontaktovat uživatele:
Jan Zadubsky civil
ahoj zalozil jsem jeste toto forum pro reseni meho civilu.... snazim se ted udelat vlneny surcote na chladne vecery nevim si moc rady se z dobenim zatim pracuji s tkanym popruhem ale prijde mi to dost chude....nevim jestli to doplnit vysivkou nebo se na popruh uplne vykaslat a jen vysivat do zblbnuti..... cilem je
- Přílohy
-
- Tohle zatim mam
- DSC03719web.jpg (219.39 KiB) Zobrazeno 3817 x
-
- Tohle je zhruba to co bych chtel udelat...
- modra_tunika.jpg (166.02 KiB) Zobrazeno 3817 x