No ja neviem čítať tieto historické iluminacie a rytiny.A neviem aký by mali mat na týchto vyobrazeniach vztah.Ale nepoznáte tu legendu o Katalunskom dvornom šašovi a Katalunskej kraľovnej,mená už si nepamatám.Ale je na 90%isté že to nieje len legenda.A je o tomto.Ked sa rokovalo o niečom na španielskom dvore a v korunnej sieni bola vyobrazená celá mapa vtedajšieho uzemia.Ked boli pri tom aj všetci urodzení šlachtici a šlachtičné,thak už neviem z akej príčiny si kraľovná jemne ale smutne v hlase vzdychla.Ach keby som thak teraz bola jednou nohou v Madride a druhou nohou v Barcelone.A dvorný šašo sa nezdržal a hlesol ach aké sladke je byt vo vašom strede....A od vtedy už toho šaša niekto nikdy nevidel..
Pointa možno mnohým ušla a nenapísal som to thak ako som to čítal pred dlhou dobou,ale chcem poukazat nato že možno ten rytec alebo iluminator ten ,,dvoverný´´ kontakt naznačil zamerne.Ktoho vie čo bolo medzi nimi.A možno ten kontakt chcel naznačit aby naposledy poukazal že ten nižší vladyka mal niečo spoločné s tou vysoko postavenou urodzenou damou.A možno ten vladyka skončil thak ako ten šašo a prave preto je to na neho posledná spomienka.
či hadam nie??