Boty
Re: Boty
Pokud mažeš boty indulonou tak v nich nikdy nechoď venku v mrazu.
Indulona totiž obsahuje docela hodně vody, pokud se dostane do pórů v kůži tak při zmrznutí ty póry ještě zvětší a o to víc musíš mazat a tak pořád dokola. Až je ta kůže k ničemu.
Z podobného důvodu nedoporučuju vepřové sádlo.
A co se týče mořidla už jsem psal jinde, musí se fixovat, nejlepší je kostní klíh, potom nebarví a nemaže a má relativně stálý odstín.
Indulona totiž obsahuje docela hodně vody, pokud se dostane do pórů v kůži tak při zmrznutí ty póry ještě zvětší a o to víc musíš mazat a tak pořád dokola. Až je ta kůže k ničemu.
A co se týče mořidla už jsem psal jinde, musí se fixovat, nejlepší je kostní klíh, potom nebarví a nemaže a má relativně stálý odstín.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
- Czernozub
- Místo/Bydliště: Želiv, Tábor
- Kontaktovat uživatele:
Tak čím tedy?richardrg napsal:Pokud mažeš boty indulonou tak v nich nikdy nechoď venku v mrazu.
"Neorganizovaná banda není armádou o nic víc, než hromada cihel domem."
Sókratés
Sókratés
Pokud se ptáš na mazání, tak včelí vosk. Stejně jako podrážky výše.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
Asi to bude trošku šok, ale podle londýnských nálezů je většina dřeváků z olše, vrby nebo topolu. Tedy z dřevin silně vstřebávajících vodu a navíc plevelných - asi jich byla velká spotřeba.
Smil je má, tuším, z buku a možná by stál za vyzkoušení ořech nebo nějaké ovocné dřevo.
S lípou počkej!!!!! Navezli jsme v něděli kubík lipových fošen a bude nějaký odpad. Z toho zkusím dřeváky vyřezat a ponosit a pak řeknu. Doufám, že to stihnu na Grunwald, to bude dobrá zatěžkávací zkouška
Smil je má, tuším, z buku a možná by stál za vyzkoušení ořech nebo nějaké ovocné dřevo.
S lípou počkej!!!!! Navezli jsme v něděli kubík lipových fošen a bude nějaký odpad. Z toho zkusím dřeváky vyřezat a ponosit a pak řeknu. Doufám, že to stihnu na Grunwald, to bude dobrá zatěžkávací zkouška
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Topol a olše není žádným divem
Je to tvrdé a houževnaté dřevo a nasákavost nevadí... Taky by se hodil tis.
Ale u topolu pozor! Strašně+ tupí nástroje neboť s vodou nasává i minerály a písek
Ale u topolu pozor! Strašně+ tupí nástroje neboť s vodou nasává i minerály a písek

Topol a vrba ano, vrba zejména je jako kámen a docela ohnivzdorná. Ale olše tedy rozhodně ne. Párkrát se nám ji podařilo vzít na topení a nejenže se dá při troše štěstí loupat jak Tatranka (pamětníci vědímikey.88 napsal:Topol a olše není žádným divemJe to tvrdé a houževnaté dřevo a nasákavost nevadí... Taky by se hodil tis.
Spíš tahle dřeva opravdu používali proto, že to je vysloveně plevel - jak vrba a olše, tak ve středověku asi i topoly. K jejich vymírání dochází až ve druhé pol. 20. století.
No jestli chceš aby jsi v tom běhal jak Zátopek pak zvol akátové dřevo. 
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Bacha na to, akát je import z Ameriky! 
Tu ora, tu protege, tu labora!
http://www.arxbona.cz
http://www.arxbona.cz
ze severní, nebo jižní? víš přeci, že jeden z kontinentů už objevil Erik Viking 
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,