Myslím že tu mícháme jablka a hrušky. Maršálek poukazoval na Smilovy a Maserovy nohavice. Podle mě jej upoutaly díky svému předimenzování, které tam vidím mimo jiné i já a to je jádro pudla, na které se ve zkutečnosti ptal. Rozlišil bych náš problém na odění nohou pro pěšáky a jízdu. U jízdy již víme, že si v naší době (dejme tomu 70.léta) chránila nohy podbíjenou kůži v různých variantách, a především plátovými prvky, či kompletní nohou. U ochrany horních končetin platí zhruba to samé, jen vývojově nastupuje později plátová ochrana, kvůli zminované menší důležitosti, (což je mmj patrné na anglických náhrobcích z 40 - 80let). Nosila se pod zbrojí horních končetin nějaká tlumící vrstva, která rozkládla a tlumila rány? Jsem přesvědčen, že pro to máme dostatek důkazů. Je tedy možné aby u exponovaných nohou byla tato tlumící vrstva vypuštěna? Můžeme a měli bysme se pokusit vyhledat ikonografii, ale stejně nakonec budeme muset použít logiku. A nebo tenké podzbrojové nohy
S s pěchotní verzí prošívaných nohou bych byl velice opatrný. U pěšáka jsou nohy druhořadé a s omezeným množstvím financí bych si pořizoval zbroj takto: Přilba, prošívanice, ochrana krku, ochrana prstů/nebo tela (podle finančí náročnosti) a až poté bych začal řešit nohy...