Křišťan - lehkooděnec - kopiník (1355-1375)

Prostor pro rady a pomoc

Moderátor: Sovinec

Avátar uživatele
Křišťan
Ronovec
Místo/Bydliště: Česká Lípa
Kontaktovat uživatele:

Re: Křišťan - lehkooděnec - kopiník (1355-1375)

Příspěvek od Křišťan »

Pánové, odlišovala se nějakým způsobem polská móda, zbraně atd.? Dostal jsem nápad a tak potřebuju vědět, esli by znamenal kompletní změnu, nebo jen úpravy, nebo nic :lol:
"Karel IV. potvrzuje obyvetelům Bělé pod Bezdězem ... jejich žádost o přenesení městských práv na město Nový Bezděz, řečené Bělá ... Lokátory jsou jmenováni Martin z Lovu, purkrabí lipský, rychtář Ješek a Křišťan, měšťan z Lipého." (1348)
Avátar uživatele
kure
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Třinec/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kure »

Záleží pro jaké postavení :) Jendu dobu jsem to taky studoval ale nakonec jsem nevyvodil žádné důsledky ale mám pocit že poláci brali jak věci tak inspiraci ze západu.
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

Když Poláky tak mrkejte na Grunwaldu... tam máte Poláky, Litevce...
Obrázek
Avátar uživatele
Křišťan
Ronovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křišťan »

Samozřejmě lehkooděnec ... polský družiník pána Bohuslava z Klinštejna, Krziszek Bogatyňski ...
"Karel IV. potvrzuje obyvetelům Bělé pod Bezdězem ... jejich žádost o přenesení městských práv na město Nový Bezděz, řečené Bělá ... Lokátory jsou jmenováni Martin z Lovu, purkrabí lipský, rychtář Ješek a Křišťan, měšťan z Lipého." (1348)
Avátar uživatele
Maršálek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maršálek »

Obecně se polská móda od té naší nelišila, nicméně než se pro něco konkrétního rozhodneš, dej sem raději k diskuzi obrázek, který tě zaujal, nebo inspiruje, protože Polsko bylo veliké a na jednotlivých hranicích se logicky projevovaly místní vlivy ;)
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
Avátar uživatele
Křišťan
Ronovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křišťan »

Maršálek: Pak by odlišnosti být neměli, vybrali jsme mi (resp. Klinštejn vybral) jako město mého původu Bogatyň ( http://maps.google.cz/maps?hl=cs&tab=wl ), kterážto leží kousek od našich současných hranic ... Tak můžu nechat vše tak, jak to mám ... asi ... :D

Ale přeci jen bych se rád do něčeho zajímavého pustil, lečv tomto se nevyznám, nijak jsem setomu zatím nevěnoval, takžě: Kdo má nápad? 8-)
Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maser »

OT: jestli chceš dělat Poláka, tak začni trénovat s pitím deckových vodek... v množství větším než velkém. Jinak prostě nebudeš důvěryhodný Polák :).
silva-nortica.blog.cz
Avátar uživatele
Křišťan
Ronovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křišťan »

maser napsal:OT: jestli chceš dělat Poláka, tak začni trénovat s pitím deckových vodek... v množství větším než velkém. Jinak prostě nebudeš důvěryhodný Polák :).
OT-reakce: Díky, budu si to pamatovat ... zítra pátek ... jde se na to :twisted: :lol: :lol:
Avátar uživatele
kure
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Třinec/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kure »

A ještě se anuč mluvit po polski. Jinak ti to taky neuvěříme sice jsem z ostravska ale polsky neumím :-D Leda žebyxh kamaráda řesvědčil ať jezdí s náma vodku nepije ale zvládá polštinu :-D :-D
Avátar uživatele
Smil
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smil »

Mám kamaráda dovede stejně usilovně pít vodku jako mluvit polsky :lol:
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví

P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
Odpovědět