Křišťan - lehkooděnec - kopiník (1355-1375)
Moderátor: Sovinec
- Křišťan
- Ronovec
- Místo/Bydliště: Česká Lípa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Křišťan - lehkooděnec - kopiník (1355-1375)
Pánové, odlišovala se nějakým způsobem polská móda, zbraně atd.? Dostal jsem nápad a tak potřebuju vědět, esli by znamenal kompletní změnu, nebo jen úpravy, nebo nic 
"Karel IV. potvrzuje obyvetelům Bělé pod Bezdězem ... jejich žádost o přenesení městských práv na město Nový Bezděz, řečené Bělá ... Lokátory jsou jmenováni Martin z Lovu, purkrabí lipský, rychtář Ješek a Křišťan, měšťan z Lipého." (1348)
- kure
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Třinec/Brno
- Kontaktovat uživatele:
Záleží pro jaké postavení
Jendu dobu jsem to taky studoval ale nakonec jsem nevyvodil žádné důsledky ale mám pocit že poláci brali jak věci tak inspiraci ze západu.
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Když Poláky tak mrkejte na Grunwaldu... tam máte Poláky, Litevce...

- Křišťan
- Ronovec
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě lehkooděnec ... polský družiník pána Bohuslava z Klinštejna, Krziszek Bogatyňski ...
"Karel IV. potvrzuje obyvetelům Bělé pod Bezdězem ... jejich žádost o přenesení městských práv na město Nový Bezděz, řečené Bělá ... Lokátory jsou jmenováni Martin z Lovu, purkrabí lipský, rychtář Ješek a Křišťan, měšťan z Lipého." (1348)
Obecně se polská móda od té naší nelišila, nicméně než se pro něco konkrétního rozhodneš, dej sem raději k diskuzi obrázek, který tě zaujal, nebo inspiruje, protože Polsko bylo veliké a na jednotlivých hranicích se logicky projevovaly místní vlivy 
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
- Křišťan
- Ronovec
- Kontaktovat uživatele:
Maršálek: Pak by odlišnosti být neměli, vybrali jsme mi (resp. Klinštejn vybral) jako město mého původu Bogatyň ( http://maps.google.cz/maps?hl=cs&tab=wl ), kterážto leží kousek od našich současných hranic ... Tak můžu nechat vše tak, jak to mám ... asi ...
Ale přeci jen bych se rád do něčeho zajímavého pustil, lečv tomto se nevyznám, nijak jsem setomu zatím nevěnoval, takžě: Kdo má nápad?
Ale přeci jen bych se rád do něčeho zajímavého pustil, lečv tomto se nevyznám, nijak jsem setomu zatím nevěnoval, takžě: Kdo má nápad?
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
OT: jestli chceš dělat Poláka, tak začni trénovat s pitím deckových vodek... v množství větším než velkém. Jinak prostě nebudeš důvěryhodný Polák
.
silva-nortica.blog.cz
- Křišťan
- Ronovec
- Kontaktovat uživatele:
OT-reakce: Díky, budu si to pamatovat ... zítra pátek ... jde se na tomaser napsal:OT: jestli chceš dělat Poláka, tak začni trénovat s pitím deckových vodek... v množství větším než velkém. Jinak prostě nebudeš důvěryhodný Polák.
- kure
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Třinec/Brno
- Kontaktovat uživatele:
A ještě se anuč mluvit po polski. Jinak ti to taky neuvěříme sice jsem z ostravska ale polsky neumím
Leda žebyxh kamaráda řesvědčil ať jezdí s náma vodku nepije ale zvládá polštinu

Mám kamaráda dovede stejně usilovně pít vodku jako mluvit polsky 
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví
P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
Italstké přisloví
P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska