Křišťan - lehkooděnec - kopiník (1355-1375)
Moderátor: Sovinec
-
malej
- Místo/Bydliště: Třebíč,Münster
- Kontaktovat uživatele:
Re: Křišťan - lehkooděnec - kopiník (1355-1375)
Pche! Po litru vodky (jestli bych to vydržel) umím několik cizích jazyků.
- Křišťan
- Ronovec
- Místo/Bydliště: Česká Lípa
- Kontaktovat uživatele:
Malej: Díky za podporu...
Tak se na to musí!!
A nebojte, takymám kamaráda, co mne naučí polštině

A nebojte, takymám kamaráda, co mne naučí polštině
"Karel IV. potvrzuje obyvetelům Bělé pod Bezdězem ... jejich žádost o přenesení městských práv na město Nový Bezděz, řečené Bělá ... Lokátory jsou jmenováni Martin z Lovu, purkrabí lipský, rychtář Ješek a Křišťan, měšťan z Lipého." (1348)
krom pití musíš zvládat minimálně základní komunikační věty, např. šukavem svojego pána... jest tutaj? 
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Já na všechno polákům odpovídám Dzień dobry a pak už jen dokola bardzo dobrzeMaršálek napsal:krom pití musíš zvládat minimálně základní komunikační věty, např. šukavem svojego pána... jest tutaj?
silva-nortica.blog.cz
Ještě to chce "džěnkuje" a "proše" - ale to už je vyšší lingvistická, s tím už můžete i do diplomaciemaser napsal:Já na všechno polákům odpovídám Dzień dobry a pak už jen dokola bardzo dobrzeMaršálek napsal:krom pití musíš zvládat minimálně základní komunikační věty, např. šukavem svojego pána... jest tutaj?
- Křišťan
- Ronovec
- Kontaktovat uživatele:
I to už umím ...
Neřekli byste, kolik se toho člověk naučí z Ogniem i Mieczem ... 
"Karel IV. potvrzuje obyvetelům Bělé pod Bezdězem ... jejich žádost o přenesení městských práv na město Nový Bezděz, řečené Bělá ... Lokátory jsou jmenováni Martin z Lovu, purkrabí lipský, rychtář Ješek a Křišťan, měšťan z Lipého." (1348)
- Křišťan
- Ronovec
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, po včerejšku mohu svou empirickou zkušeností potvrdit - po 2x deckové vodce na ex ovládám plynule polštinu. Bohužel, vše jsem zapomněl ajsem opět na začátku. Na tom, abych byl správným Polákem, musím ještě zjevně zapracovat...

- Křišťan
- Ronovec
- Kontaktovat uživatele:
Fotky nového vzezření mého - jako žoldáka ve službách pána Bohuslava z Klinštejna.
- chybí pochva na meč (a je jistě nutná jiná záštita)
- místo klobouku mám nyní šlap
- mám volné nekočičácké nohavice (aleuž jsou kočičácké jako ostatní
)
- vyfocen bez štítu (lichoběžník)

Tak jen do mne
(a po polski už mi to taky celkem jde - aspoň co se týče té vodky)
- chybí pochva na meč (a je jistě nutná jiná záštita)
- místo klobouku mám nyní šlap
- mám volné nekočičácké nohavice (aleuž jsou kočičácké jako ostatní
- vyfocen bez štítu (lichoběžník)

Tak jen do mne
(a po polski už mi to taky celkem jde - aspoň co se týče té vodky)
Ahoj-pěkné. Psal jsi, že teď nosíš šlap takže z té kukly máš udělaný náplet? Pokud ano tak super! Fotky sem
Jinak i ta verze s kloboukem vypadá dobře. Jenom bych u ní dodělal krytí krku-ohryzku. Tam to je otevřené a chybí tam nějaký polstr-nejlíp oboječek vycpávanej. Přeci jenom dostat do nechráněného krku nic moc. Ale pokud už máš ten šlap tak to je jiná.
K meči- to je bastard? Tedy jedenapůlka? Protože klidně bych u tebe viděl ten tesáček a kopí se štítem a meč bych nechal doma.
Jinak dovol abych ti gratuloval- jsi příkladem toho, že když se chce tak to jde. Za docela krátkou dobu jsi zamakal a makáš dál. Nenechal jsi se odradit kritikou a studenou sprchou, ale naopak jsi se do toho obul a zabral! Palec nahoru chlape
K meči- to je bastard? Tedy jedenapůlka? Protože klidně bych u tebe viděl ten tesáček a kopí se štítem a meč bych nechal doma.
Jinak dovol abych ti gratuloval- jsi příkladem toho, že když se chce tak to jde. Za docela krátkou dobu jsi zamakal a makáš dál. Nenechal jsi se odradit kritikou a studenou sprchou, ale naopak jsi se do toho obul a zabral! Palec nahoru chlape
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/