Přilbice
Moderátor: maser
Re: Přilbice
Iluminace ne, jen deskový obraz mistra Třeboňského oltáře (nebo Vyšebrodského?), Zmrtvýchvstání...
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Třeboňského. To nebude ono. Přílba tam nemá plechové krytí krku a voják nemá zelený varkoč. Jsem zvědav, jestli výše uvedenou domělou iluminaci někdy najdeme. Bylo by to fajn.
Nezabud hrr!
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Ta přilba mi taky přijde jako... ehm... nešťastná interpretace
PS: K tomu vyobrazení od Mistra Vyšebrodského oltáře doporučuji zajít do galerie hl. m. Prahy do Anežského kláštera, kde je originál a můžete ho očumovat i z 10 cm
Spousta detailů je vidět až z úhlu...
PS: K tomu vyobrazení od Mistra Vyšebrodského oltáře doporučuji zajít do galerie hl. m. Prahy do Anežského kláštera, kde je originál a můžete ho očumovat i z 10 cm

Rozebírala se tady tato helma,nejen že je špatná ale je i nebezpečná.Při použití hlubokotažného plechu o síle 1,3 mm a technologií výroby lisováním nebo klepáním do zápustky dojde k zeslabení materiálu minimálně o dvě desetiny.Po přebroušení zmizí další desetina takže na helmě je výsledný materiál jeden mm.Bylo by to dostatečné u kaleného plechu,ale ne u plechu který se normálně používá na výrobu karoserií.Tato přilba jde zmačkat v ruce.Za další,lepší je nechat si udělat přilbu na míru,což u této firmy bude problém.Přilby nevyrábí,pouze překupuje.Při použití materiálu 2 mm přijde přilba na 5600 kč což se mi zdá možná trošku moc
holt je těžké si u někoho kdo neví jak mají zbraně a zbroje vypadat neumí kovat,svářet,něco objednávat.Přitom je tu dost lidí kteří dělají perfektně,jenom budeš chvilku čekat.Takže když chcete vyhodit peníze tak je vyhoďte rozumným způsobem.
- Přílohy
-
- helma-119.jpg (61.99 KiB) Zobrazeno 4295 x
-
- helma-118.jpg (59.64 KiB) Zobrazeno 4299 x
Konduktor, to jest bardzo piękne! Dziekujem bardzo 
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Cože?!
že by analogie ke Slavětínu? Že by ty patvary přece jen nebyly tak fantaskní? Když jsem to viděl poprvé, myslel jsem že je to basinet upravený někdy v třicetiletý válce
. Hustý!
Jenom škoda, že u těch vyobrazení nejsou zdroje.
že by analogie ke Slavětínu? Že by ty patvary přece jen nebyly tak fantaskní? Když jsem to viděl poprvé, myslel jsem že je to basinet upravený někdy v třicetiletý válce
Jenom škoda, že u těch vyobrazení nejsou zdroje.
- Přílohy
-
- F0048.jpg (217.88 KiB) Zobrazeno 4088 x
Nezabud hrr!