Jinak se Vondruška věnoval spíš dějinám hmotné kultury - hlavně zemědělské, než se v r. 1990 na historii vykašlal a začal dělat do spisování historizujících detektivek a podnikání v oblasti sklářství...
Naučné publikace
Moderátor: Sovinec
Re: Naučné publikace
Ty knihy jsou něco jako výkladové či spíše naučné slovníky (ostatně je to na nich i uvedeno, že se jedná o lexikon), od těch nelze očekávat nějaké zevrubné vědecké informace
Jinak se Vondruška věnoval spíš dějinám hmotné kultury - hlavně zemědělské, než se v r. 1990 na historii vykašlal a začal dělat do spisování historizujících detektivek a podnikání v oblasti sklářství...
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Mno každopádně ty knížky mají zajímavý vzhled a v dnešní době přilákat čtenáře k historii je něco těžkýho (nemyslím nás historiofily
) Sepište vlastní knihu o 14ce, zaměřte jí na cílovou skupinu a třeba to něco trhne 

pracujeme na tom, nicméně to ještě chvíli potrvá 
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Maršálek: Pracuje? Můžeš mi pls skrze SZ říci více? Pokud to není tajné
Docela hodně mě to zajímá...

-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Mám pro vás dobrou a špatnou zprávu. Jistě velká část z vás již nahlížela či četla tuto knihu:

Dobrá zpráva je, že se připravují další svazky a ten který bude následovat jsou Lucemburkové - Česká Koruna uprostřed Evropy !!! Autorem jsou F. Šmahel a Lenka Bobková.
*Vázaná s potahem, 210 x 270 mm, přes 500 barevných reprodukcí, unikátní mapové a kresebné rekonstrukce, genealogie, chronologický přehled, rodokmen jako příloha, seznam panovníků
Knihu si můžete předobjednat na http://nln.cz/ a budete mít 15% slevu na ceně. Jelikož Přemyslovci stojí něco kolem 1499,- a po slevě 1275,- tak cena bude podobná nebo vyšší.
Přapravují se i další tituly a to: Jagellonci, Habsburkové I. a Habsburkové II.
Myslím, že autoři i nakladatelství jsou zárukou dobré kvality a tak by byla škoda se o tuto informaci nepodělit
Teď ale ta špatná zpráva...
Kniha Lucemburkové - Česká Koruna uprostřed Evropy má vyjít až v říjnu 2012!
Nezbývá nám, než si na titul počkat a těšit se

Dobrá zpráva je, že se připravují další svazky a ten který bude následovat jsou Lucemburkové - Česká Koruna uprostřed Evropy !!! Autorem jsou F. Šmahel a Lenka Bobková.
*Vázaná s potahem, 210 x 270 mm, přes 500 barevných reprodukcí, unikátní mapové a kresebné rekonstrukce, genealogie, chronologický přehled, rodokmen jako příloha, seznam panovníků
Knihu si můžete předobjednat na http://nln.cz/ a budete mít 15% slevu na ceně. Jelikož Přemyslovci stojí něco kolem 1499,- a po slevě 1275,- tak cena bude podobná nebo vyšší.
Přapravují se i další tituly a to: Jagellonci, Habsburkové I. a Habsburkové II.
Myslím, že autoři i nakladatelství jsou zárukou dobré kvality a tak by byla škoda se o tuto informaci nepodělit
Teď ale ta špatná zpráva...
Kniha Lucemburkové - Česká Koruna uprostřed Evropy má vyjít až v říjnu 2012!
Nezbývá nám, než si na titul počkat a těšit se

A zatím ani nejde zabookovat.
Jinak díky - Přemyslovci objednáni
Také jsme na Aukru koupili krásnou, byť stařičkou publikaci se všemi iluminacemi z Codexu Mannesse. Moc pěkné barvy a dokonce tam, kde má být zlacení, také je.
Jinak díky - Přemyslovci objednáni
Také jsme na Aukru koupili krásnou, byť stařičkou publikaci se všemi iluminacemi z Codexu Mannesse. Moc pěkné barvy a dokonce tam, kde má být zlacení, také je.
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
!!!Lékaři na dvoře Karla IV. a Jana Lucemburského Milada Říhová a kol. Nakl. Paseka!!!

je to rozhodně zajímavá zrcadlovka - levá strana je latina, pravá český překlad. Amát už to studuje a vyhrožuje, že to bude aplikovat na akcích
nicméně je to poměrně odborná práce, takže možná spoustu laiků za necelé 300 Kč nenadchne
nicméně je to poměrně odborná práce, takže možná spoustu laiků za necelé 300 Kč nenadchne
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
-
Pavel na Besednici
- Kontaktovat uživatele:
Pro všeobecný rozhled by se mohla někomu hodit knížka
Evropa pozdního středověku 1300-1500
Ač napsal "západní" autor je tam celá kapitola o východní Evropě.
Více třeba zde:
http://www.kosmas.cz/detail.asp?cislo=145508&afil=1055
Evropa pozdního středověku 1300-1500
Ač napsal "západní" autor je tam celá kapitola o východní Evropě.
Více třeba zde:
http://www.kosmas.cz/detail.asp?cislo=145508&afil=1055
- Přílohy
-
- evropa.JPG (81.27 KiB) Zobrazeno 3342 x
Co se nerozvíjí, umírá!