Praktické rady
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Praktické rady
Čím a jak se vycpávaly hrudníky u módních oděvů? Jako u prošívek/vycpávanic vrstvami látky, rounem...? Díky za rady.
silva-nortica.blog.cz
Zrovna u těch hrudníků by přicházela v úvahu i plst. U prošívanice mi to funguje a tohle je stejný princip. Po prošití je to pěkně plastické a přitom buřtíky jsou pravidelné. Navíc se plst dala udělat a dělá se i teď řidší, takže je lehounká a kyprá. Jedna firma prodává lehce plstěné rouno a to by bylo na kabátec s vycpaným hrudníkem úplně skvělé - má tu výhodu, že se dá stříhat jako tkanina, do přesných tvarů podle potřeby. Už jsem je vyzkoušela na prošívanici a výsledek byl velmi uspokojivý.
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Podařilo se mi sehnat dvě parádní knížečky v digitální podobě. A protože mám dobrou náladu, tak se s vámi o ní podělím za předpokladu, že se nebudete tak nelichotivě hádat v nejmenovaných vláknech
Kleidung des Mittelalters - Frauen
http://ulozto.cz/5543906/kleidung-des-m ... frauen.pdf

Kleidung des Mittelalters selbst herstellen - Männer
http://ulozto.cz/5543905/kleidung-des-m ... manner.pdf

Kleidung des Mittelalters - Frauen
http://ulozto.cz/5543906/kleidung-des-m ... frauen.pdf

Kleidung des Mittelalters selbst herstellen - Männer
http://ulozto.cz/5543905/kleidung-des-m ... manner.pdf

No, s těmihle parádními knížečkami opatrně, měl jsem dost času si je prohlédnout, a jsou to střihy vytvořené podle dnešních kritérií, máloco odpovídá rozkresleným nálezům. Ale asi to bude sedět, jen švy by v některých případech mohly být jinde.
Ale já šiju jen jednoduché věci a ty složité vám rád přenechám.
A k těm knížkám exisuje ještě jedna s pokrývkami hlavy.
Ale já šiju jen jednoduché věci a ty složité vám rád přenechám.
A k těm knížkám exisuje ještě jedna s pokrývkami hlavy.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
Tak to se Ti, Mikey, povedlo
Fakt paráda, super, hustý, mazec, bezvadný a tak dále
Střihy jsou sice trošku schematické a bude to chtít individuální práci s nimi, ale jinak zcela funkční a každý, kdo udrží jehlu v ruce, si s tím poradí.
Na složitý pourpoint je tu někde odkaz zvlášť, s velmi podrobným návodem na ušití jak toho, co patřil Karlu de Blois, tak na další.
Tak, dámy a pánové, a do práce
P.S.: "Kopfbedeckungen" sháníme; pokud nenalezneme, asi bych to koupila, i když se tam bude většina pokrývek hlavy, s výjimkou klobouků, opakovat. S ohledem na množství obrázků to zas není tak drahé.
Fakt paráda, super, hustý, mazec, bezvadný a tak dále
Střihy jsou sice trošku schematické a bude to chtít individuální práci s nimi, ale jinak zcela funkční a každý, kdo udrží jehlu v ruce, si s tím poradí.
Na složitý pourpoint je tu někde odkaz zvlášť, s velmi podrobným návodem na ušití jak toho, co patřil Karlu de Blois, tak na další.
Tak, dámy a pánové, a do práce
P.S.: "Kopfbedeckungen" sháníme; pokud nenalezneme, asi bych to koupila, i když se tam bude většina pokrývek hlavy, s výjimkou klobouků, opakovat. S ohledem na množství obrázků to zas není tak drahé.
Naposledy upravil(a) Kordulka dne Stř 11. Srp 2010 8:47:16, celkem upraveno 1 x.
Na Grunwaldu vycházel každý ten sešit na 500 Kč, to se mi drahé zdálo.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
To odpovídá, vlastně je to o fous levnější, než to vychází při přepočtu na koruny - 20€ X cca 27.- Kč/€ = 540.- Kč. Při dnešních cenách knih to není nijak závratná suma - je to barevné, mnoho obrázků a střihů (byť počítačově vytvořených).
Když si vezmeš, že JEDEN střih se běžně prodává za nějakých 250.- Kč a střih upravený na míru za cenu kolem 700.- Kč, tak je to za hubičku
Když si vezmeš, že JEDEN střih se běžně prodává za nějakých 250.- Kč a střih upravený na míru za cenu kolem 700.- Kč, tak je to za hubičku
- noxter
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
Kleidung des Mittelalters selbst herstellen - Männer --- Trochu mě zaráží, kde vzali předlohu pro knechta v roce 1380. který má nohavice navazované na doublet a vestu.
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Hele dávám jak jsem sám pořídil
Hodil to pak na uložto.cz a vystavil to zde
Co si z toho kdo veme je na každém z nás. Nicméně mi to příjde natolik jednoduché na pochopení, že pro začátečníky je to myslím dobré