Přilbice
Moderátor: maser
Re: Přilbice
I já vlastním lebku se závěsem pod hrncákem. Lebka je bez trubiček, závěs je přišitý k vývazu a hrncák drží prostým třením. Leč na rozdíl od pana Jiřího to nemám zkoušené v boji a nemám dokončené řetězy.
-
Jiří z Holohlav
- pan rytíř
- Místo/Bydliště: Rumburk
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem zas zapoměl ,jak sem dát fotku
Normální lebka s trubičkamy a závěsem na nich ,batvat je za dírky všit a nijak se závěsem nesouvisí.
Trenér - paráda.
Normální lebka s trubičkamy a závěsem na nich ,batvat je za dírky všit a nijak se závěsem nesouvisí.
Trenér - paráda.
Jiří fotku ulož někam na net. Nejlépe na Rajče a pak tady ťukni na IMG(vpravo nad textovým polem) a mezi dva nápisy IMG vlož zkopírovanou adresu obrázku z Rajčete.
Těším se na fotku
Těším se na fotku
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
-
Jiří z Holohlav
- pan rytíř
- Místo/Bydliště: Rumburk
- Kontaktovat uživatele:
Jo,ve kbelci je původní lebka ,bylo to vymyšlený,aby nánosník bránil vaklu,ale funkce byla špatná.Ta nová od Jirky je jen na tření a ani se nehne - kdo umí ten umí.
Ten kbelec by měl být vyšší ,ohyb až tak 1-2cm nad průzorem a úkos ne až tak prudký./Je to holt už starší práce./
Ten kbelec by měl být vyšší ,ohyb až tak 1-2cm nad průzorem a úkos ne až tak prudký./Je to holt už starší práce./
Naposledy upravil(a) Jiří z Holohlav dne Út 10. Srp 2010 6:52:41, celkem upraveno 1 x.
- kure
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Třinec/Brno
- Kontaktovat uživatele:
Tak jo budu to taky řešit na tření a snad s epovede, Smil s Přibíkem potom budou referovat jak to funguje
A kdo je endočkavý na fotky tak ať přijede na sběř si je nadělat 
- Přibík
- Místo/Bydliště: Suchdol nad Lužnicí
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem zvedavej jak se ti ty helmy pro me povedou uz se na ne tesim
Přibyslav II. z Pořešína purkrabí hradu Krumlov a bratr Vernera I. z Pořešína r. 1320
- Přibík
- Kontaktovat uživatele:
Tak prilbice je skoro hotova. Jeste musim prichytit nanosnik ke krouzkum a pak kosmeticke upravy. Omlouvam se ze nejsem v historickem ale nemam to u sebe. Jo a neni mi velka jen nemam batvat 
Prilba vyroba Kure, zaves a vyvaz vyroba Pribik tedy ja
Prilba vyroba Kure, zaves a vyvaz vyroba Pribik tedy ja
- Přílohy
-
- 47833_1419012120243_1380842030_31129307_3376959_n.jpg (93.26 KiB) Zobrazeno 3529 x
-
- lebka z boku.JPG (189.53 KiB) Zobrazeno 3534 x
-
- Lebka z predu.JPG (198.35 KiB) Zobrazeno 3534 x
Přibyslav II. z Pořešína purkrabí hradu Krumlov a bratr Vernera I. z Pořešína r. 1320
- Přibík
- Kontaktovat uživatele:
Nikde nemohu najit system uchyceni retezu na kbelc mate prosim nekdo primo vyobrazeni nebo rekonstrukci? diky moc
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se na Jiřího kbelc výše. Dole při "bradě" jsou dva křížky. Tím se po obou stranách prosunul řetěz ukončený dílem ve tvaru T (viz obrázek). Nenech se mýlit délkou na obrázku, podle mě se jedná o dodatečné úpravy. Dokumentaci neznám, páč je to ze soukromých sbírek. Mohlo to být zavěšeno i na jednom, ale pak by to spíš plandalo než drželo na zádech. To ale jen předpokládám.
Zkoušel to pán z Holohlav, jestli mě paměť neklame, tak se optej jeho.
Zkoušel to pán z Holohlav, jestli mě paměť neklame, tak se optej jeho.
- Přílohy
-
- Dalimil, pař. zlom.
- sklopený kbelc.jpg (22.12 KiB) Zobrazeno 3382 x
-
- urkunden-u_-Wappen-haderer- 2.jpg (31.27 KiB) Zobrazeno 3388 x
silva-nortica.blog.cz