Nižší šlechta - Vlk (Wolf) z Greifswaldu 1355 - 70

Prostor pro rady a pomoc

Moderátor: Sovinec

Vlk
Místo/Bydliště: Nymburk
Kontaktovat uživatele:

Re: Nižší šlechta - Vlk (Wolf) z Greiffenwaldu 1360 - 90

Příspěvek od Vlk »

A já se naivně domníval, že tentokrát má téměř vše dobře, vůbec jsi mě teda nepotešil Ti řeknu. :(
Imperare sibi, maximum imperum est.
Kordulka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kordulka »

Vlku, ona je ta ilustrace de facto, v podstatě, cca, tak nějak atd. (to vůbec není ironie, jen snaha o odlehčení a vystižení charakteru toho obrázku 8-)) v pořádku. Tvarově určitě, provedení už je v něčem diskutabilní. Je to skutečně poněkud romantické provedení a jsou tam detaily, které by už dnes byly navrženy jinak. Proto Ti Mikey správně doporučuje konfrontaci s iluminacemi, sochami, freskami a malbami. Když si uděláš srovnání s více prameny a vybereš si to, co Ti bude připadat nejčetnější, upravíš si to podle svého vkusu a případně zkonzultuješ, pak máš větší šanci trefit se lépe do dobovosti.

Určitě tu nikdo nestojí o nějakou šablonovistost, alepoň v to doufám. Projdi si obrázky, co už jsou tu nalinkované, publikace, na které už tu jsou odkazy, a určitě tu najdeš cestu, jak dál s tím kostýmem pracovat a dál jej vylepšovat. Nebo způsob, jak ty rukávy upravit. To, že něco nevyjde napoprvé úplně podle představ, je normální a nedej se tím zviklat 8-)
Avátar uživatele
Maršálek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maršálek »

Vlk napsal:A já se naivně domníval, že tentokrát má téměř vše dobře, vůbec jsi mě teda nepotešil Ti řeknu. :(
Když ti to pochválím, ačkoli vím, že je to špatně, tak ti taky radost neudělám ;) Chyby děláme všichni, ale můžeme se z nich poučit. Prostě si projdi některou z odkazovaných prací o odívání této doby, udělej si představu, pro jakou příležitost na svou postavu ten oděv chceš a pak teprve hledej odpověď. Až ji najdeš, zabývej se konstrukcí střihu, aby to dopadlo jak má a nemusel jsi spekulovat jak na to - opět odkazuji např. Catány, nebo v říjnu Seminář historie odívání v Trutnově.

Základem je seznámit se s módou své doby a tak si udělat jasno v tom, co je pro jakou společenskou vrstvu a příležitost "typické", nebo nejvhodnější. Sám to jenom z dobových vyobrazení bez předchozího seznámení s vývojem módy své doby nedáš. Jenom si v tom uděláš guláš a výsledkem bude další špatná rekonstrukce.
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
Jiří z Holohlav
pan rytíř
Místo/Bydliště: Rumburk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří z Holohlav »

No,to by chtělo tady jedno vlákno s puncem kvality,kam by šly pouze cenzurované příspěvky.Nemůže se každý zabývat vším a pokusy nezasvěcených k vysoké kvalitě nevedou.
Avátar uživatele
Maršálek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maršálek »

Ono by opravdu stačilo se hromadně seznámit se základy, rázem by se celková úroveň velmi výrazně povznesla, ale to je pořád dokola, těch nabídek už tu bylo...

K odborným garantům - jsou tu lidé, kteří tuhle problematiku opravdu znají a dokázali, že umějí i praktické realizace. Jejich případné oslovení je na vás ;)
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
Vlk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlk »

Tak takhle to vypadá komplet. Nohavice nejsou ty, co k tomu patří, ty jsou totiž stále ještě nespravené, opasek je samozřejmě špatně, ale žádný zdobný zatím nemám, ale to samozřejmě bude. Mám k tomu ještě chapel (doufám, že se to tak píše), který na fotce není.
Vlk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlk »

Tak takhle to vypadá komplet. Nohavice jsou nesprávné, ty co k tomu patří (miparti) jsou zatím stále nespravené, opasek je také špatně, žádný zdobený zatím nemám. Ještě k tomu mám chapel (doufám, že se to tak píše), který na fotce není.
Přílohy
prava1.JPG
prava1.JPG (104.79 KiB) Zobrazeno 3630 x
Avátar uživatele
Klinštejn
Místo/Bydliště: Den Kalla Norden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klinštejn »

Podle mě to máš pěkné. :-) Ale já tomu nerozumím.
nikde jsem však neviděl ty knoflíčky na palcové straně rukávu. spíš to mají dole na té malíkové...
Obrázek Det finns alltid hopp..
Vlk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlk »

Klinštejn napsal:Podle mě to máš pěkné. :-) Ale já tomu nerozumím.
nikde jsem však neviděl ty knoflíčky na palcové straně rukávu. spíš to mají dole na té malíkové...
No jo do háje. Teď když to říkáš, tak mám dojem, že máš možná pravdu, hned to jdu ověřit. Kdyžtak se rukávy vymění.
Vlk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlk »

Jo, zřejmě máš pravdu... vůbec jsem si toho nevšiml, já jsem trouba!!! Přitom to je věc, kterou normálně vím...
Odpovědět