Lukáš - voják ve službách pana Heřmana, cca 1360
Moderátor: Sovinec
Re: Lukáš - zbrojnoš nižšího šlechtice...
Co bys jsi chtěl trénovat ? Pokud by tě zajímal pukléř a medž, tak kdyžtak by měla být možnost trénovat, jen nevím kde by to šlo teď v zimě, ještě jsem žádné místo nehledal.
- Alweron
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
To je asi taková nejlepší varianta, když se tím budu ohánět
Ale v zásadě nejsem vyhraněný a je mi to jedno, vezmu vlastně zavděk i víceméně nějakým jiným bojovým sportem, nebo uměním...
Ale v zásadě nejsem vyhraněný a je mi to jedno, vezmu vlastně zavděk i víceméně nějakým jiným bojovým sportem, nebo uměním...
"Odčiňte své hříchy, neboť jednoho dne se ohlédnete a uvidíte, jací jste byli!"
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Zdar, šermujeme s Nezabuditzi každý čtvrtek od 17 do 19 hodin na Bertramce, tak jsi zván 
Podrobnosti kdyžtak SZ/ICQ/FB
Podrobnosti kdyžtak SZ/ICQ/FB
Nezabud hrr!
- Alweron
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý podvečer přeji všem, rozhodl jsem se konečně nafotit nějaké fotky...Ke každé je tam nějaký komentář, tak nejdříve prosím číst, teprve poté pouštět síru a psát kritiku!

Lněné bruchy po kolena, šíté v ruce. Nohavice jsou vlněné, taky ruční práce, až se vytahají, tak asi snesou ještě nějaké další zúžení. Botky jsou momentálně provizorium, jsou to klasické šubrtky od Bena Hrubeše - gumová podrážka, vnější šev, vysoké, šněrování vzadu. No hrůza
Stejně nejsou moc vidět a počítám s výměnou.

Tady je navíc halena. Strojově šitá (je cca 3 roky stará), nějaká směsovka bavlna len, pokud si dobře pamatuju. Do budoucna budu šít lněnou.

Prošívka, dělaná jako podzbrojovka, dvě vojenské deky, dovnitř a ven silný len, ručně prošívaná. Chci ještě doprošít ty švy, aby byly kompletní. Kápě je vlněná, taky v ruce, je tam dlouhý ocásek. Helma je něco mezi lebkou a mělkým bascinetem, v batvatu je sedm vrstev vlny a sedí to na hlavě jak pr*el na hrnci. Na opasek prosím vůbec nekoukejte, ten je sotva na RS, ale momentálně jsem doma lepší nenašel. Mám už koupenou přezku, takže stačí uříznout řemínek a bude vhodný!

Tady přibyla jen ta kroužkovka, je od Jirky Klepače, dovoz z Indie, jak už jsem psal, jedná se o tuhle: http://www.shop.armour.cz/armour/eshop/ ... -M-8x1-6mm Váha cca 16-17 kilo, takhle komplet mám něco přes 110 kg
http://img834.imageshack.us/img834/1917/81758854.jpg
A tady jen link, abych ukázal, že se v tom můžu i vzdávat

Lněné bruchy po kolena, šíté v ruce. Nohavice jsou vlněné, taky ruční práce, až se vytahají, tak asi snesou ještě nějaké další zúžení. Botky jsou momentálně provizorium, jsou to klasické šubrtky od Bena Hrubeše - gumová podrážka, vnější šev, vysoké, šněrování vzadu. No hrůza

Tady je navíc halena. Strojově šitá (je cca 3 roky stará), nějaká směsovka bavlna len, pokud si dobře pamatuju. Do budoucna budu šít lněnou.

Prošívka, dělaná jako podzbrojovka, dvě vojenské deky, dovnitř a ven silný len, ručně prošívaná. Chci ještě doprošít ty švy, aby byly kompletní. Kápě je vlněná, taky v ruce, je tam dlouhý ocásek. Helma je něco mezi lebkou a mělkým bascinetem, v batvatu je sedm vrstev vlny a sedí to na hlavě jak pr*el na hrnci. Na opasek prosím vůbec nekoukejte, ten je sotva na RS, ale momentálně jsem doma lepší nenašel. Mám už koupenou přezku, takže stačí uříznout řemínek a bude vhodný!

Tady přibyla jen ta kroužkovka, je od Jirky Klepače, dovoz z Indie, jak už jsem psal, jedná se o tuhle: http://www.shop.armour.cz/armour/eshop/ ... -M-8x1-6mm Váha cca 16-17 kilo, takhle komplet mám něco přes 110 kg
http://img834.imageshack.us/img834/1917/81758854.jpg
A tady jen link, abych ukázal, že se v tom můžu i vzdávat
- Alweron
- Kontaktovat uživatele:
A je třeba si položit otázku, co mi chybí:
Boty - budou, plánuju od Alana.
Opasek - bude, jak už jsem psal, přezka je doma, řemen seženu taky.
Výzbroj - jednoruční meč (asi Figura), puklíř mám zatím okovaný a plochý. Kopí, nebo nějaká tyčovka, nad tím ještě přemýšlím.
Rukavice - vidím to na přesýpačky, případně provizorně spíchnu prošívané
Ochrana nohou - říkal jsem si, že bych něco doplnil, ale tady vůbec nemám jasno
Kabátek
Tašvice
Pokrývka hlavy - nějaká čapka či klobouk plus mimino
Kožená čutora
Jídelní věci mám (dřevěná miska a lžíce, nožík od Mojsheho)
Nějaký deky taky mám, počítám i s teplým svrchníkem
Tak zatím asi takhle. Tak do mě, přátelé...
Boty - budou, plánuju od Alana.
Opasek - bude, jak už jsem psal, přezka je doma, řemen seženu taky.
Výzbroj - jednoruční meč (asi Figura), puklíř mám zatím okovaný a plochý. Kopí, nebo nějaká tyčovka, nad tím ještě přemýšlím.
Rukavice - vidím to na přesýpačky, případně provizorně spíchnu prošívané
Ochrana nohou - říkal jsem si, že bych něco doplnil, ale tady vůbec nemám jasno
Kabátek
Tašvice
Pokrývka hlavy - nějaká čapka či klobouk plus mimino
Kožená čutora
Jídelní věci mám (dřevěná miska a lžíce, nožík od Mojsheho)
Nějaký deky taky mám, počítám i s teplým svrchníkem
Tak zatím asi takhle. Tak do mě, přátelé...
- Bilajz
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha/Brno
- Kontaktovat uživatele:
Misto mece bych spis volil tesak, Figura pry umi pekne. Na leto se jeste bude hodit slamak (ted je celkem problem ho sehnat za rozumnou cenu).
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
To vzdávání se si nacvič, vzhledem k absenci jakékoliv ochrany krku ho hojně využiješ. Teda pokud nejsi terminátor
Určitě doplň límec ke kroužkovce, nebo závěs k přilbě, takhle je to fakt hodně nebezpečný
Jinak jsi určitě na dobré cestě, líbí se mi tvoje prošívka, určitě je za ní spousta práce. Boty vol nízké, jako zbraň taktéž jako Bilalz doporučuju spíš tesák nebo sekeru, tu zas tolik lidí nemá. Jako tyčovku ber kopí, sudlici, nebo sekerku na dlouhém ratišti. Ochranu nohou zas tolik nepotřebuješ, na rozdíl od toho krku tam jde málokterá rána a když už přijde, dá se v pohodě přežít.
Určitě doplň límec ke kroužkovce, nebo závěs k přilbě, takhle je to fakt hodně nebezpečný
Jinak jsi určitě na dobré cestě, líbí se mi tvoje prošívka, určitě je za ní spousta práce. Boty vol nízké, jako zbraň taktéž jako Bilalz doporučuju spíš tesák nebo sekeru, tu zas tolik lidí nemá. Jako tyčovku ber kopí, sudlici, nebo sekerku na dlouhém ratišti. Ochranu nohou zas tolik nepotřebuješ, na rozdíl od toho krku tam jde málokterá rána a když už přijde, dá se v pohodě přežít.
Nezabud hrr!
- kure
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Třinec/Brno
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak k helmě typu šlap doplň nutně krytí krku a ještě bych doporučil možná vyměnit za klobouk nebo doplnit hledí měl jsem pocit že o víkendu by se to několika lidem na pořešíně hodilo zejména těm pod palbou 
- Klinštejn
- Místo/Bydliště: Den Kalla Norden
- Kontaktovat uživatele:
Z vlastní zkušenosti vím, že lze udělat a připevnit, a to i s úpravou helmy, prošívaný límec za méně než jeden den, takže toho se nebát.. a udělat stojací tlustý límec pod to na prošívce trvá udělat ještě kratší dobuZdeslav napsal:To vzdávání se si nacvič, vzhledem k absenci jakékoliv ochrany krku ho hojně využiješ. Teda pokud nejsi terminátor![]()
Určitě doplň límec ke kroužkovce, nebo závěs k přilbě, takhle je to fakt hodně nebezpečný![]()
BTW .. vypadáš v tom jako viking z mount and blade
Det finns alltid hopp.. - Alweron
- Kontaktovat uživatele:
Ten prošívaný krk chci taky, jenom jsem ho zapomněl napsat
O límci na prošívce jsem přemýšlel, ale jelikož mi výstřih vyšel křivě (docela dost), tak by to tam vypadalo dost prapodivně, takže nejspíš samostatně krk, nebo možná celá prošívaná kukla.
Sekera na dlouhé násadě se mi zamlouvá, nějaké doporučené tvary? Coby sekerku jako pobočku - tam bych se dost bál té pádnosti, nerad bych někomu ublížil, znám se...Takže asi budu volit ten tesák.
Jinak na prošívce opravdu dost práce je, zabrala mi asi týden, akorát by ještě snesla zúžení v oblasti trupu, takhle se mi to tam dost mačká (na fotce zákeřně odsunuto dozadu, aby to nebylo vidět).
Díky za zpětnou vazbu
O límci na prošívce jsem přemýšlel, ale jelikož mi výstřih vyšel křivě (docela dost), tak by to tam vypadalo dost prapodivně, takže nejspíš samostatně krk, nebo možná celá prošívaná kukla.
Sekera na dlouhé násadě se mi zamlouvá, nějaké doporučené tvary? Coby sekerku jako pobočku - tam bych se dost bál té pádnosti, nerad bych někomu ublížil, znám se...Takže asi budu volit ten tesák.
Jinak na prošívce opravdu dost práce je, zabrala mi asi týden, akorát by ještě snesla zúžení v oblasti trupu, takhle se mi to tam dost mačká (na fotce zákeřně odsunuto dozadu, aby to nebylo vidět).
Díky za zpětnou vazbu