Šimon - neurozený jezdec (1365-1375)
Moderátor: Sovinec
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Šimon - neurozený jezdec (1365-1375)
V pohodě, jen jsem psal proč je to mázlé. V tom muzeu byly i jiné skvosty (kbelc, několik krouž. košil), ale prostě fotit nešlo. A katalog taky neměli :/.
Určitě by ty hlavice šly zbrousit, taky mi takhle Jindra kdysi upravil jeden meč. Otázka je, jak by to rozhodilo vyvážení čepele.
Určitě by ty hlavice šly zbrousit, taky mi takhle Jindra kdysi upravil jeden meč. Otázka je, jak by to rozhodilo vyvážení čepele.
silva-nortica.blog.cz
No, ten meč je hodně lehký tak nevím. Asi zkusím přímo kováře a uvidíme.
It is better to die for something than to live for nothing.
Ahoj,
jednak mám konečně boty -
a potom bych měl pár dotazů. Budu rychtářem pan Heřmana z Hradce. Rád bych zbroj dokompletoval s podbíjenými předloktímy, myškami na lokty a nárameníky ve stylu sochy sv. jiří na Pražském hradě. No a potom bych rád buď jen prošívku jako ochranu trupu (adekvátně silnou), plátový kabátec, nebo jednoduchý kyris ideálně s šupinovou suknicí. Co by bylo nejlepší? Díky moc ...
Jo a byl by možný tenhle meč, plánuju nový, tenhle by byl spíš prozatimní (má nápis na čepeli a leptaný kříž v hlavici) ...

jednak mám konečně boty -
Jo a byl by možný tenhle meč, plánuju nový, tenhle by byl spíš prozatimní (má nápis na čepeli a leptaný kříž v hlavici) ...

- Klinštejn
- Místo/Bydliště: Den Kalla Norden
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, e možný určitě je.. Tyhle záštity se dělaly.. a klidně udělej tu šupinovou suknici. Sám jsem do toho chtěl jít. Dokonce jsem přemýšlel o šupinových sabatonech, které jsou taky dost často na náhrobcích.. a když už budeš mít kompletně chráněné tělo, tak bych nárty chránil též.
Det finns alltid hopp.. Re: Šimon - neurozený jezdec (1365-1375)
No nejradši bych ten kyris s šupinovou suknicí, akorát nevim jestli to není na mojí postavu už trochu moc drahý... O těch šupinových sabatonech uvažuju už dlouho, akorát nebyl čas a šupiny ...
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Ohledně místní příslušnosti a z toho plynoucí majetnost se ještě pobavíme v příštím roce. Mám už nějaké nové materiály ke "svému" panství a chci si to v příštím roce dát do kontextů.
Ohledně toho hrudního plátu jsem trochu navážkách, udělal bych v tvém případě spíš plátovku.
Ohledně toho hrudního plátu jsem trochu navážkách, udělal bych v tvém případě spíš plátovku.
silva-nortica.blog.cz
Dobrá. Co se týče té plátovky, tak přemýšlím jestli je relevatní nějaká která se nosila v naší době, nebo je lepší starší typ. Možná by se to dalo vyřešit svrchní prošívkou v barvách příslušných k vyššímu šlechtici ...
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Tím by se určitě nic nezkazilo.Gunnar napsal: Možná by se to dalo vyřešit svrchní prošívkou v barvách příslušných k vyššímu šlechtici ...
silva-nortica.blog.cz
Tak po dlouhé době něco málo nového. Jelikož jedu na bušín a někde jsem tu viděl korbel, který neprošel tak se chci zeptat jestli projde můj pohárek ...

No a potom jak moc by byly reálné šupinové rukavice - http://zbroj.rajce.idnes.cz/vyroba/#IMG_0016.JPG .
Poslední novinka je hledí:

No a potom jak moc by byly reálné šupinové rukavice - http://zbroj.rajce.idnes.cz/vyroba/#IMG_0016.JPG .
Poslední novinka je hledí: