Hynek, těžkooděný družník pana z Klinštejna

Prostor pro rady a pomoc

Moderátor: Sovinec

Avátar uživatele
noxter
Místo/Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Hynek, těžkooděný družník pana z Klinštejna

Příspěvek od noxter »

mahy napsal:Lýtka? Pokud dobře vidím tak Hynek nemá lýtka, ale jenom holeně a ty nevím jak by jsi chtěl jinak. Podbíiené by byly pěkné, ale v té době už byla plná plátová ochrana nohou. Pokud je majetnější.

ano měl jsem na mysli holeně, a podbíjenou variantu jsem nadhodil protože je podstatně levnější na pořízení a historický taky dobrá. Vzhledem k tomu že Klinštejn sám o sobě říká že není zrovna moc bohatý šlechtic je otázkou jak moc bude mít vybavenou družinu.
Avátar uživatele
Klinštejn
Místo/Bydliště: Den Kalla Norden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klinštejn »

To jsem mu rikal, že mě nemá zastínit :D :D klinštejn si tuhle otázku ještě tak docela nevyřešil, protože čas od času o svém původu najde nové střípky informací a pak je musí nějak zasadit do celého obrazu..

Ale teď jsem to přestal nějak víc řešit a spíš jsem začal řešit zlepšování výbavy, což je doufám trochu poznat :D

Ale stejně je to pořád tak nějak na cestě, bez dohledu k cíli..
Obrázek Det finns alltid hopp..
Avátar uživatele
noxter
Místo/Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noxter »

I cesta může být cíl. ;)
Hynek z Děčína
Místo/Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hynek z Děčína »

Mno již jsem to psal, ale napíšu to znovu. Moje vybavení je primárně určeno na dobu husitskou, kde se snažím o postavu zchudlého avšak pasovaného zemánka, nesedícího doma na tvrzi, ale živícího se bojem. Holeně za podbíjené měnit nehodlám. Pořídím časem lepší plechové. Klinštejn má nakročeno o hodně víc než já, tudíž za chvíli mu nebudu sahat ani po kotníky :)
Hynek z Těchlovic a na Vrabinci (1385 - 1434)
Henricus de Tyechlowicz alias de Wrabnyk (1385 - 1434)
Hynek z Děčína
Kontaktovat uživatele:

Jan Zadubsky napsal:Bez urcite do neslechticke postavy. Casem se vzdy muzes vypracovat.
Obecne si myslim ze slechty je troku prilis na pocet druzijniku. Kdyz bude mit Klinstejn 6 neurozenych bude celkovy obraz urcite lepsi.
Moc se mi libi tvuj prosivany limec. Vzhledem k tomu jak jsi zakuty bych videl spise pobocku a stit. Co mas pod tim varkocem? Krouzkovku??
Civil vypada fajn, rukavy bych se pokusil nastavit stejnou latkou (mas-li ji) kozesinu bych tam necpal a spise bych neco vysil. Nelibi se mi jak ti couha ta spodni tunika.
Ostruhy bych odlozil a pas by jsi mi mohl strelit :D
Ten holy krk mne taky drazdi ale mam podobny problem a noc nevim co s tim....
Zdravím tě Jene! Koukám, že tu opravdu dost bojujete o každého družníka :) Já osobně mám štěstí, že se do mé doby pustil i zbytek naší skupinky a když to tak sečtu tak jde pode mnou 2 - 7 bojeschopných borců a 4 ženský máme v táboře co by ženy táborové. Všechno už oblečený na dobu husitskou v rámci KM. Teď zbrojíme :)
Co se týče zbraně na vás tak je to na mém pánu co bude chtít abych používal. Ale na rovinu s kopím jsem si nejjistější :) Pod varkočem se nachází prošívka a kroužkovka. V plánu je už jednoduchý přední plech. Osobně bych moc rád brigantýnu či něco podobného, ale nemám šikovné ruce. To co mi čouhá není tunika ale jsou to bruchy :) Pás ti určitě nestřelím, pač mě to stálo dost nervů se k němu dostat! :D Mahy může vyprávět!
Avátar uživatele
mahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mahy »

Hynek z Děčína napsal:Pás ti určitě nestřelím, pač mě to stálo dost nervů se k němu dostat! :D Mahy může vyprávět!

Neser mi- ten jsem oplakal jak sociální pracovnice první vejdělek! :D
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Avátar uživatele
Klinštejn
Místo/Bydliště: Den Kalla Norden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klinštejn »

lol.. já jsem ho měl už dohodnutý :D ale mě už se dělá jiný ..
Obrázek Det finns alltid hopp..
Hynek z Děčína
Kontaktovat uživatele:

Jo jo vyjebal s náma se všema! Ale já byl nejrychlejší! :horse:
Avátar uživatele
mahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mahy »

Tak se mnou ani tak nevyjebal- ty jsi psal, že ho máš v merku tak jsem se do toho už nepouštěl- na co bych ti zvyšoval cenu nebo přebíral něco o co jsi se přihlásil dřív? To se přece nedělá.

Ale obrečel jsem ho :lol:
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Avátar uživatele
Jan Zadubsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Zadubsky »

Myslim ze predni plech by urcite vypadal skvele videl bych ho viz priloha uprostred. take bych prodlouzil krouzky aby nebyly vide bruchy.
Přílohy
LA_BATAILLE_DE_KULIKOVO_Russe_49_0001.jpg
LA_BATAILLE_DE_KULIKOVO_Russe_49_0001.jpg (111.84 KiB) Zobrazeno 3541 x
Odpovědět