Rogy4 pěší těžkooděnec

Prostor pro rady a pomoc

Moderátor: Sovinec

Avátar uživatele
mahy
Kontaktovat uživatele:

Re: Rogy4 pěší těžkooděnec

Příspěvek od mahy »

Ahoj Rogy. Vesměs vše už bylo napsáno. Jenom přehodnoť tu přilbu- udělal bych jiné hledí-psí čumák třeba. Ta mříž(kost) je divná. Za prvé by měla být na pantu a za druhé ta ti moc nepomůže když ti někdo sekne po obličeji- je prostě moc děravá ;)
Ad rukavice- pokud máš dá se říci ,,lepší'' odění(plechové nohy...) pak by byly pěkné kompletní přesýpúačky s prsty. Dělá je kde kdo já ti mohu doporučit třeba něco takového-
Obrázek
Udělat ti je mohou např. Vaněk, Mac, Klepač...ale počítej s vyšší cenou. Jinak ti je může udělat i ten Mojmír nebo Holemka z Velkého Meziříčí za lepší cenu. ;)

AD nohy- pokud je doplníš těmi prošívanými tak gutt. Jinak by bylo také pěkné dodělat si podbíjené kožené stehna.
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Avátar uživatele
Klinštejn
Místo/Bydliště: Den Kalla Norden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klinštejn »

mahy napsal:Jinak by bylo také pěkné dodělat si podbíjené kožené stehna.
Jsem chtěl říct.. ;)

BTW
Nechtěl bys mi dělat družiníka?
Naposledy upravil(a) Klinštejn dne So 05. Ún 2011 21:16:24, celkem upraveno 1 x.
Obrázek Det finns alltid hopp..
Avátar uživatele
Klinštejn
Místo/Bydliště: Den Kalla Norden
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klinštejn »

Armin napsal:Tak ono hlavně údery mečem nekrejeme hranou štítu, že? ;-) :-D
:D ALe kryjeme.. a jak často :D Ale neměli bychom :D Sorry za OT :D
Obrázek Det finns alltid hopp..
Rogy4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rogy4 »

To Mahy:
Dík za obrázek, Takhle jsem to potřeboval.
Rukavice nechám udělat tedy buď u Mecha z Velkého Meziříčí nebo u Vaňka.
Můžete mi na ně někdo prosím poslat kontakt?
Rogy4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rogy4 »

Tak už jsem si vybral nové spony u Mojšeho.
Byl by to typ SP 25.
Ty mi doufám schválíte. ANO/NE?
Rogy4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rogy4 »

Zpět k té přilbě s rybí kostí.
Kdybych si ji nechal znova udělat a to pořádně, přošla by na akcích "Doby Karlovy" ???
Helmu s plným krytím obličeje totiž dle vašich pravidel jako nešlechtic mít nemůžu.
Zatím se mi totiž ta rybí kost hodně osvědčila. Strašně nerad bych se ji vzdával.
Avátar uživatele
mahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mahy »

Ale vždyť nebuď šlechtic, ale jsi těžký pěšák. Tedy dobře vystrojený maník, takže si klidně dej plné krytí obličeje. Ale je třeba tomu podřídit i ostatní věci- s kyjem v ruce už to neobhájíš. Chce to meč nebo sekeru k pasu a do pracek kopí, šídlo...

Takže to vidím asi takhle- jsi těžkoodění pěšák-voják profesionál. Živí tě válka a ty chceš přežít. Budeš tedy mít dobrou výstroj. To jak jsi ji popsal by šlo. Budeš mít výstroj podobnou šlechtici, ale bez příkras a zdobení. Zapomněl bych na velký pěchotní štít- měj stejný jako sesedlý jezdec-proč ne? Ty jsi žoldák profík-necháváš se najímat do družin. Nejsi tedy vázán tím, že by jsi musel mít družinu. ;)
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Rogy4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rogy4 »

To Mahy:
Jo přesně takhle nějak si představuji svoji postavu.
Štít už mám taky vymyšlenej. Taras na dýlku 100cm, horní hrana 60cm, dolní 40cm.
Celý z lipového dřeva tloušťky 1cm pokrytý surovou kůží.
Teď jen toho správného výrobce. Čekám na kontakt na Rabbita či někoho jiného, koho mi tu někdo doporučí.
richardrg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od richardrg »

Nejsem odborník na zbroje a zbraně, podle mě je přímo nutné vytvořit statut své postavy. Pěšák v plechu je na Dobu Karlovu opravdu hodně, tam si myslím se nevejde ani svobodník, nápravník, ani rychtář. že by synek nějakého bohatého měšťana?

A pořád mi není úplně jasné, proč operuješ s první řadou, opravdu si myslíš, že by tě do ní sebeméně významný šlechtic pustil?
Možná aby urazili urozené z protějšího šiku.
Já se obávám že ne, ale jsou tu povolanější.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
Zdeslav
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeslav »

Richardrg: Uvědom si, že tebou uvedené příklady jsou buď právní statusy (měšťan, svobodník), nebo funkce (rychtář, nápravník). To nemusí být automaticky škatulka pro majetkové zabezpečení. Víme, že existovali neurození, kteří měli k dispozici poměrně dost náročnou výzbroj (měli na to), takže bych se toho nebál.

Ad první řada - když si vezmeš že se v našem případě jedná většinou o šarvátky, kde je šlechta i knapové ve stavu opěšalém, myslím že zas tak důsledně by se to nehrotilo. I když místo šlechtice je primárně v první řadě, o tom není sporu, s nějakým zákazem neurozenců v první řadě bych to osobně nehrotil...
Nezabud hrr!
Odpovědět