Praktické rady
Re: Praktické rady
A tak nedělej celé nohavice, ale udělej si ponožky. Na nohy dáš lehké nohavice, ke kolenům tě hřeje tunika a od kolen dolů teplá ponožka. Ta nemusí být jen ke koleni udělej ji delší nad koleno a pak ji v koleni podvaž a sruluj- bude pěkně hřát koleno.
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
-
Posadowski
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. Obojí je možné, já mám třeba na kabátci zvláštní rozparek, protože větší nebo kovové knoflíčky jsou na vnitřní straně neprakické, zachytávají za opasek a tak. Ale je to spíš na uvážení, co se ti chce vyrábět, protože možné je obojí.Braenn napsal: nechat je, kde jsou, nebo sešít šev na vnější straně a vytvořit nový rozparek s knoflíčky na vnější straně?
Co se týče délky kabátce, tak ono taky záleží na celkovém provedení, některé kabátce se dělaly do půli stehen, některé delší, ovšem ta délka je součástí celého střihu.
No nic, podle mě ani ten ozdobný pruh není problém...
Dík za tip.mahy napsal:A tak nedělej celé nohavice, ale udělej si ponožky. Na nohy dáš lehké nohavice, ke kolenům tě hřeje tunika a od kolen dolů teplá ponožka. Ta nemusí být jen ke koleni udělej ji delší nad koleno a pak ji v koleni podvaž a sruluj- bude pěkně hřát koleno.
Nakonec z toho jsou celé nohavice i chodidlem (jako má ten bourák ze severu na 3. stránce tohohle vlákna), ale vše vychází nehorázně ťip-ťop. To byly ty první měření. Jen vypasování je problematické, narozdíl od bouráka, já mám nohy jak písty v motoru zaoceánského parníku a velký paty, takže mám volnější kotník a achilovku. Zítra by mělý být fotky.
Takže poslední otázka - přidělat na chodidlo další vrstvu (kůži nebo něco podobnýho), či to nechat více ponožkové?
David z Rožmitála
- noxter
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
pokud s tím chceš chodit bez bot tak kůži, případně spíš pevnější plátno... ale myslím že ani oni to nijak nepodkládali, jak je vidět jejich prošoupané nohavice.David napsal: Takže poslední otázka - přidělat na chodidlo další vrstvu (kůži nebo něco podobnýho), či to nechat více ponožkové?
Nejsem zrovna rozená švadlenka, avšak koukatelné minimum věřím že splňují.... 
- Přílohy
-
- zpredu.jpg (151.64 KiB) Zobrazeno 4207 x
-
- zboku.jpg (136.39 KiB) Zobrazeno 4207 x
David z Rožmitála
Z fotky to není moc poznat, ale kolem kotníků mě to slušně vlaje a je to tam fakt volné. Jinak bych je možná jednou natáhl, ale sundal bych je až když se rozpadnouKlinštejn napsal:Hej tak takhle vypasovane bych je taky chtel..
David z Rožmitála
-
Posadowski
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Já myslím, že je to dobré. Já jsem teď předělával svoje nohavice s laclem, mám jednu modrou a jednu vínovou, a dospěl jsem k podobnému výsledku. Kolem kotníku to musí být volné, pokud to nemá (a na to máme krásné obrazové doklady) přes kotník rozparek s malým šněrováním (třeba jen 6 dírek).David napsal:[ale kolem kotníků mě to slušně vlaje a je to tam fakt volné. Jinak bych je možná jednou natáhl, ale sundal bych je až když se rozpadnouVše a celý efekt dělá jen natažení látky.
Dotaz - perete prošívanici nebo jí dáte občas do čistírny??
- scarvein
- ČLEN SPOLKU a sponzor Brodce
- Kontaktovat uživatele:
Na prani moji prosivky nemam odvahu - takze cistina vzdy kdyz se mi zda, ze bi ji potrebovala. Mam pocit, ze pokud mas uvnitr vlnu a das to vyprat, tak se to unitr poradne neususi a zviratka co se ti tam ve vlhku udelaji jsou mnohem horsi nez ta co tam byla pred pranim 
Naposledy upravil(a) scarvein dne Po 25. Dub 2011 9:24:42, celkem upraveno 1 x.
V minulosti si boli ludia ovela blizsi... stare zbrane totiz este nemali dostatocny dostrel.