Praktické rady
Re: Praktické rady
Ušmudlaná je dost nu, ale je tmavě modrá, tak to ani moc neni vidět, tak jí asi zase jen vyvětram. Já jsem od Plzně, takže Praha pro mě padá, ale tak v Plzni je čistíren taky dost a ty peníze zase až tak neřešim, když se to dá vyčistit jednou za uherák..
-
Zpitíhněv
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Horní Bříza/Praha
- Kontaktovat uživatele:
mohu se jen zeptat odkud od Plzně?
Odborník ví stále více o stále menším počtu věcí. Nakonec ví opravdu všechno o ničem.
http://www.shsinvictum.cz
http://www.shsinvictum.cz
- Jan Zadubsky
- Kontaktovat uživatele:
Ja prosivku peru ve vane ve vlazne vode pomoci zvonu. Jde to celkem dobre soude podle toho co z ni tece za humus...
Navážu na Jana Zádubského a dovolím si upozornit na ten gumový zvon. Je to moc šikovná prací pomůcka a hodí se na ruční praní vlněných, hedvábných, lněných a vůbec oděvů, které se rády srážejí, poškozují a není vhodné je strkat do pračky.
Stejně se pere i ovčí rouno - tam ovšem je třeba zvonem pořádně zabrat
Prané stačí namočit do vlažné vody se saponátem na jemné prádlo nebo na vlnu, nechat "povolit" špínu a pak jemně promačkávat zvonem. Je to méně pracné než ruční drbání a velmi šetrné pro pranou textilii. Podobně se používá i na máchání.
Stejně se pere i ovčí rouno - tam ovšem je třeba zvonem pořádně zabrat
Prané stačí namočit do vlažné vody se saponátem na jemné prádlo nebo na vlnu, nechat "povolit" špínu a pak jemně promačkávat zvonem. Je to méně pracné než ruční drbání a velmi šetrné pro pranou textilii. Podobně se používá i na máchání.
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Kordulka: Téda to jsem netušil, k čemu se dá ještě použít zvon
Používám ho denně v práci a tohle by mě nikdy nenapadlo 

Z Holýšova, proč?Vojta napsal:mohu se jen zeptat odkud od Plzně?
- Jan Zadubsky
- Kontaktovat uživatele:
Presne takhle to delam....a pokazde neverim co z te prosivky tece....Kordulka napsal:Navážu na Jana Zádubského a dovolím si upozornit na ten gumový zvon. Je to moc šikovná prací pomůcka a hodí se na ruční praní vlněných, hedvábných, lněných a vůbec oděvů, které se rády srážejí, poškozují a není vhodné je strkat do pračky.
Stejně se pere i ovčí rouno - tam ovšem je třeba zvonem pořádně zabrat![]()
No tak to udělám takhle, až bude hezky, aby pak dobře uschla, tak díky za radu..Jan Zadubsky napsal:Presne takhle to delam....a pokazde neverim co z te prosivky tece....Kordulka napsal:Navážu na Jana Zádubského a dovolím si upozornit na ten gumový zvon. Je to moc šikovná prací pomůcka a hodí se na ruční praní vlněných, hedvábných, lněných a vůbec oděvů, které se rády srážejí, poškozují a není vhodné je strkat do pračky.
Stejně se pere i ovčí rouno - tam ovšem je třeba zvonem pořádně zabrat![]()
Až ji budeš sušit, tak si udělej takový jehlan z nějakých klacků a na ten ji nasaď, aby do ní mohl luft zespoda (pokud není rozepínací). Ale jestli je rozepínací, tak tenhle problém padá.
A stejně bych ji neprala
A stejně bych ji neprala
- Jan Zadubsky
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi asi na materialu, ale ja jsem zasadne proti veseni! vodou nasakly material se vadou posouva..... Radeji polozit na slunicko idelane na nejaky treba improvizovany rost, nebo polozit na nekolik pradelnich snur...Kordulka napsal:Až ji budeš sušit, tak si udělej takový jehlan z nějakých klacků a na ten ji nasaď, aby do ní mohl luft zespoda (pokud není rozepínací). Ale jestli je rozepínací, tak tenhle problém padá.
A stejně bych ji neprala