Kožešiny

mikey.88
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Kožešiny

Příspěvek od mikey.88 »

Tak mě napadlo, že tu to téma víceméně chybí.

Rovnou bych sem tedy hodil do placu můj dnešní příběh. Jdu si volným krokem v práci na oběd a když míjím sběrný dvůr odpadu, tak můj zrak přiláká starý kabát. Prozkoumám ho a zjišťuji, že má uvnitř kožešinovou podšívku. Říkám si, že kabát je starý a kožešina jako nová a tak ho pokládám za umělinu. Napadlo mě si na ní vyzkoušet našívání nanečisto, než abych zprasil něco lepšího pravého. Když pak po obědě začínám párat, tak jsem zjistil toto: Kabát byl vyroben v roce 1938. Podšívka z kožek je pravá! a zvířátek je asi 30. Mám teď ale problém v tom, že nevím co to je a zda je to možné použít. Proto prosím znalé o radu. Předem děkuji :D

Rozměr jedné kožky je 25 cm X 11 cm
280420114378.jpg
280420114378.jpg (318.03 KiB) Zobrazeno 4774 x
280420114379.jpg
280420114379.jpg (271.38 KiB) Zobrazeno 4774 x
Obrázek
Kordulka
Kontaktovat uživatele:

Re: Kožešiny

Příspěvek od Kordulka »

Co to je, to netuším - jen si tak tipnu, že by to mohla být kuna nebo tchoř. Jak jsou velké ty kousky?
Ale taky to může být liška nebo lasička.

Ale jinak to je šité přesně jako na iluminacích! Úplná nádhera!!! Takže na to vůbec nešahej a podšij si s tím gardecorps 8-)
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

Na Gardecorps (kterej bych asi měl v plánu) je to malý. Je to dámskej kabát ale ne až na zem ale jen do pasu. Velikost kousků jsem napsal... 25 x 11 cm ;) Já se bojím, aby to nebyl nějakej dovoz ze států nebo třeba Kanady. Vypadá to jako sysel :lol:
Obrázek
Kordulka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kordulka »

Ale to je škoda :(

Je to tchoř světlý, který se vyskytuje po celé Asii a v části Střední Evropy vč. Čech, kde je jeho nejzápadnější výskytiště. A basta 8-)

http://oldcrowhair.blog.cz/en/0902/tcho ... eversmanni
http://www.geocaching.com/seek/cache_de ... wp=GC2FDN8

Sysel je taky v pohodě.

Občas se tu vyskytuje Lenka - kožešnice - ta by Ti mohla poradit, co s tím (nebo na Livinghistory a na Brodci). Ale jestli je toho tak málo, tak aspoň na rukávy, lemy k nim a obšít nějakou čapku.
Nebylo tam těch kabátů víc? :D
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

Tchoř to Kordulko nebude určitě. Tchoř má jinej druh chlupů. Jako je fakt že ta kožešina je stará 73 let ale stejně... :lol:

Pokud jde o rozměr celýho kusu tak je to podšívka kabátu s průramky (tak jak jsem to odpáral) na několika místech natrhlá o rozměrech výška x šířka - 98 X 133 cm a je z 58 kožíšků!!! :shock:

Myslíš že někdo hromadně vyhodí skoro stoletý kabáty s kožešinou v jeden den a já půjdu zrovna kolem? :lol: Bohužel tam byl s kožešinou jen jeden ale kabátů asi 10 včetně nějakýho fialovýho z něčeho co připomínalo semiš. Ten měl tak hnusnej flek asi od krve bo vína. Hnus smradlavej :lol:
Obrázek
Avátar uživatele
Landštejn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Landštejn »

Tak to vypadá spíš na toho sysla. Ten je v pohodě, žije tu dlouhá staletí. Viz termín nasyslovat si. :D
A coeur vaillant, rien impossible
Lenka
Místo/Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lenka »

Bizamové bříška - ondatra pižmová k nám byla dovezena z Ameriky, takže tě bohužel nepotěším.
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

Lenka: Tak to jsi mě moc nepotěšila :lol: To nemůžu použít a prodat asi taky ne :( Ale na omak je to moc hezká a kvalitní kožešina 8-) Vyhodit se to dá vždycky :D
Obrázek
Lenka
Místo/Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lenka »

Je to vodní zvíře, takže vydží hodně po straně srsti, ale řemen nic moc, zvlášť bříška nejsou moc pevné. Tohle asi bylo nošené velmi málo, proto to drží pohromadě. Pokud bys z toho něco ušil, asi by to brzy začlo praskat, takže tě to nemusí zas tak mrzet. Dej si to na zem, občas si na to lehni, ať máš pocit, že to využíváš a až se to začne trhat, nebude ti to líto vyhodit.
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

Lenka: To je hezká rada :lol: A díky ;)
Obrázek
Odpovědět