Prošívanice
Moderátor: maser
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prošívaný kyrys
Něco ve smyslu svrchní prošívky, ale jen na prsou uvázaný vycpávaný obdelník?
silva-nortica.blog.cz
Přesně tak, uvažuju nad tim jestli ten obdélník mám na něco zpracovat a napad mě ten "kyrys"...
Je to spíš o mé motivaci.. stejně to bude pod varkočem
Nezabudovi Sláva!
tak ho zespoda přišij na varkoč - obdobné to bylo s plátovým podbitím varkoče těžkooděnců (jedna z ranějších verzí lentneru).Valkoun napsal:Přesně tak, uvažuju nad tim jestli ten obdélník mám na něco zpracovat a napad mě ten "kyrys"...
A zrazuje, kdo nechce rozumět,
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
že láska není dostat ženu v plen,
a kdo se snaží vynucovat hned,
čím má být za svou službu odměněn.
Takových lásek, těch je na tucty,
ale co je nám žena bez úcty,
já, já si musím v lásce vážit žen.
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dobovost Vrstvení Prošívek
podobná diskuse viz: http://forum.brodec.org/viewtopic.php?f ... 0&start=60
Nezabud hrr!
- Křišťan
- Ronovec
- Místo/Bydliště: Česká Lípa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prošívanice
Zdravím vás, opět potřebuji poradit. Hodí se tato prošívanice, samozřejmě s rukávy, pro pěšáka-lehkooděnce??
- Přílohy
-
- DSCN2779_01.JPG (21.53 KiB) Zobrazeno 5550 x
-
- DSCN2779.JPG (24.75 KiB) Zobrazeno 5554 x
"Karel IV. potvrzuje obyvetelům Bělé pod Bezdězem ... jejich žádost o přenesení městských práv na město Nový Bezděz, řečené Bělá ... Lokátory jsou jmenováni Martin z Lovu, purkrabí lipský, rychtář Ješek a Křišťan, měšťan z Lipého." (1348)
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Hodí, jen bych použil místo těch železných kroužků obšívané dírky.
silva-nortica.blog.cz
No a když to budeš přešívat, tak zkus jestli se ti to podaří na těle zašněrovat tak, aby se dírky překrývaly zepředu přes sebe - ochrana proti vpichu do mezery mezi dírkami, na KM to má výhodu, že jich přešiješ jen polovinu. A snaž se vyhnout rukávům přivázaným podobně jako ty přední díly, takové nálezy nejsou.
A možná bych přehodnotil sílu té prošívanice, na spodní dobrá, ale jako jediná ochtrana se mi zdá slabá a vzadu se mi zdá moc vysoko rozparek, ale to jsou detaily, které nejsou až tak důležité.
Na samostatné téma je límec, nevím jakou máš přilbu a jaký závěs, nebo nákrčník, ale takto je k ničemu, má chránit hlavně zepředu, proto se zpravidla zapíná ze strany, ale to je lehce odstranitelné obojkem.
A možná bych přehodnotil sílu té prošívanice, na spodní dobrá, ale jako jediná ochtrana se mi zdá slabá a vzadu se mi zdá moc vysoko rozparek, ale to jsou detaily, které nejsou až tak důležité.
Na samostatné téma je límec, nevím jakou máš přilbu a jaký závěs, nebo nákrčník, ale takto je k ničemu, má chránit hlavně zepředu, proto se zpravidla zapíná ze strany, ale to je lehce odstranitelné obojkem.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
Já bych trochu jinak propletl tu šnůrku.
Takhle
Takhle
- Přílohy
-
- i8_0069.jpg (35.97 KiB) Zobrazeno 5672 x
Můj aktuální oděv
http://1381-1424.hys.cz/viewtopic.php?f=26&t=63
http://1381-1424.hys.cz/viewtopic.php?f=26&t=63
Ja bych se taky bál, že to bude nedostačující ochrana sám jsem měl původně podobnou verzi od Johanky a tlumení i jako podzbrojová prošívka bylo slabé, krom toho píší že je to z bavlny čili typově ano provedením dle mého názoru ne.Polák napsal:Zdravím vás, opět potřebuji poradit. Hodí se tato prošívanice, samozřejmě s rukávy, pro pěšáka-lehkooděnce??
Prošívané a vycpávané zbroje http://www.prosivanice.cz