Kompletní zbroje - ukázky
Moderátor: maser
-
Heinrichvs
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kompletní zbroje - ukázky
Můj oblíbenec, plátový kabátec a opasek už dodělávám.
- Přílohy
-
- minoriten_ritter_wien 1350.jpg (131.74 KiB) Zobrazeno 4405 x
-
Jiří z Holohlav
- pan rytíř
- Místo/Bydliště: Rumburk
- Kontaktovat uživatele:
Pár postřehů z 20 ti vteřinové jízdy na koni v kompletní fukční zbroji a mnohadenní přípravy na ní.
Prošívka a plátovka musí být od pupku rozepnuté,plátovka i na bocích.Varkoč bez rozparku buď široký nebo vyhrnutý.Železné špičaté boty se nesmí koně dotknout,ostruhy také ne, snad jedině přes tlustou čabraku.Měl jsem slabou z jedné vrstvy vlny,aby nebylo vidět sedlo a abych ho neodřel nějakým železem. U zbrojí z náhrobků je nějaká stylizace,s tak dlouhými by se nedalo ani nasednout. Nasedat jsem nakonec musel bez helmy ,plašila koně ,nasadil jsem ji až v sedle.
Velice děkuji Lněnovi za teoretickou i praktickou dopomoc. Třeba se má zkušenost bude někomu hodit.
Prošívka a plátovka musí být od pupku rozepnuté,plátovka i na bocích.Varkoč bez rozparku buď široký nebo vyhrnutý.Železné špičaté boty se nesmí koně dotknout,ostruhy také ne, snad jedině přes tlustou čabraku.Měl jsem slabou z jedné vrstvy vlny,aby nebylo vidět sedlo a abych ho neodřel nějakým železem. U zbrojí z náhrobků je nějaká stylizace,s tak dlouhými by se nedalo ani nasednout. Nasedat jsem nakonec musel bez helmy ,plašila koně ,nasadil jsem ji až v sedle.
Velice děkuji Lněnovi za teoretickou i praktickou dopomoc. Třeba se má zkušenost bude někomu hodit.
Aktuální verze zbroje vzor ZK 2011.
Celá zbroj je vyjma sabatonů a holení je z kalené oceli, vše vytvořeno platnéřskou dílnou v Českém Brodě (Petr Brožek, Petr Nádvorník, Roman Brtek, Pavel Falta a Hasič)
Stále není doladěný plátový kabát, na fotce je vidět, jak špatně padne na rukách prošívka, zbytečně široké a hlavně krátké rukávy kroužkovky naštěstí nejsou tolik patrné. Taky je vidět, jak je vepředu o něco kratší podšívka závěsu helmy a dělá to na spodním okraji vlnu.. I kladivo potřebuje doladit, zejména špatně udělaný bodec na spodním konci. Chybí tomu mimo jiné pořádný meč s patřičně zdobenou pochvou, varkoč, chochol na hlemě, ostruhy, rytířský pás a nějaká pěkná dýka...
Takže spousta chyb a nedodělků, ale do Laurinu s tím zase snad trochu pohnu.
Celá zbroj je vyjma sabatonů a holení je z kalené oceli, vše vytvořeno platnéřskou dílnou v Českém Brodě (Petr Brožek, Petr Nádvorník, Roman Brtek, Pavel Falta a Hasič)
Stále není doladěný plátový kabát, na fotce je vidět, jak špatně padne na rukách prošívka, zbytečně široké a hlavně krátké rukávy kroužkovky naštěstí nejsou tolik patrné. Taky je vidět, jak je vepředu o něco kratší podšívka závěsu helmy a dělá to na spodním okraji vlnu.. I kladivo potřebuje doladit, zejména špatně udělaný bodec na spodním konci. Chybí tomu mimo jiné pořádný meč s patřičně zdobenou pochvou, varkoč, chochol na hlemě, ostruhy, rytířský pás a nějaká pěkná dýka...
Takže spousta chyb a nedodělků, ale do Laurinu s tím zase snad trochu pohnu.
- Přílohy
-
- ZK 2011.jpg (56.74 KiB) Zobrazeno 4349 x
Armine krása.

Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
-
Heinrichvs
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Taky jezdím na koni už 5 let. Každý kůň je jiný. Ale obecně se dá říct, že dnešní plnokrevníky bych do boje nechtěl ani za nic. Jsou to hysterické slečinky, jsou šlechtěný pro závody. Všeho se lekají. Jezdím teď na koních co jsou skoro celý rok venku ve stádu, jsou spokojený a klidný. Nic je nerozhází. Jezdím třeba na malopolském koni nebo belgikovi, oba umí běhat rychle, chlaďák ale potřebuje trochu více impulsu když plnokrevníkovi přikopneš tak to pochopí hned. Proto aby se nebály zbroje je stačí chvilku zvykat.
Také se mi někdy připadá že ty vyobrazení plátových kabátců jsou spíš pro pěší.
Také se mi někdy připadá že ty vyobrazení plátových kabátců jsou spíš pro pěší.
-
Jiří z Holohlav
- pan rytíř
- Místo/Bydliště: Rumburk
- Kontaktovat uživatele:
Přikopneš dlouhými kolečkovými ostruhami ? Já to měl přísně zakázáno.
Arminu od koho máš ten plátový kabátec nebo vlastní výroba? a na kolik tě vyšel? Vypadá nádherně
HONESTUS RUMOR ALTERUM EST PATRIMONIUM