Lev Gothard ze Žerotína, moravský zeman
Moderátor: Sovinec
-
Lev Gothard
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lev Gothard ze Žerotína, moravský zeman
Dovolím si předběhnout čas... Tak mne napadlo, co by bylo nejlepší na hlavu? (mimo prášky, nebo potvrzení od cvokaře...
) Vím, že kápi je praktická, ale myslím, že spíš pro chudinu... Co tak vyšší střední třída?
Gothard ze Žerotína
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Možná jsem to přehlédl, ale zatím jsi nespecifikoval svojí postavu s ohledem na dataci. V jaké části století se tvá postava nalézá? Sice to k pokrývce hlavy nemá tak zásadní vliv ale k ostatnímu oblečení ano.
Jinak na hlavu je nejlepší kápě ať jsi žebrák (otrhaná, záplatovaná ušuntělá) nebo nejvyšší šlechtic účasten císařského dvora (zdobená perlami, zlatem, kameny všech druhů a barev a vyhotovená z nejhonosnějších látek) Takže se jí neboj
Dá se nosit různě 
Jinak na hlavu je nejlepší kápě ať jsi žebrák (otrhaná, záplatovaná ušuntělá) nebo nejvyšší šlechtic účasten císařského dvora (zdobená perlami, zlatem, kameny všech druhů a barev a vyhotovená z nejhonosnějších látek) Takže se jí neboj

No a pak je ještě rohodně nutný coif, nebo miminko, nebo jak tomu kdo říká.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Richard: Nutný? Já myslel že vyloženě nutný není. Jak myslíě to nutný?
Lev: K těm kápím... Tohle je docela dobrá vizuální indicie

Lev: K těm kápím... Tohle je docela dobrá vizuální indicie

nutný nie je, dokonca som niekde (tuším na brodci) videl diskusiu o tom, ako ho nosí v dnešnej dobe takmer každý a vlastne by na svoju postavu nemal, tak neviem
ale aj ja ho mám
ešte k hoodu, k vyššie postavenej osobe by som volil chaperon, aj keď možno je na neskoršie obdobie
Naposledy upravil(a) Nathan dne Stř 03. Srp 2011 19:52:57, celkem upraveno 1 x.
- noxter
- Místo/Bydliště: Ostrava
- Kontaktovat uživatele:
Jenže na brodci se řešílo, období o století mladší...Nathan napsal:nutný nie je, dokonca som niekde (tuším na brodci) videl diskusiu o tom, ako ho nosí v dnešnej dobe takmer každý a vlastne by na svoju postavu nemal, tak neviemale aj ja ho mám
- Bilajz
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha/Brno
- Kontaktovat uživatele:
Jo a stejně jsme se pořádně k ničemu nedobrali
Coif je fajn věc, v létě v něm neni vedro, při mírné nepřízni počasí zahřeje. Jen mě furt neni jasný, jak v tom mohli jíst, ty dva cancoury mám furt od něčeho zapatlaný.
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Bilajz: Co takhle ty cancoury zavázat na mašličku pod bradou?
Pak je nebudeš patlat 

No proto se tomu říká miminko, ale jde to zavázat i vzadu za krkem a vypadá to mužněji.
Jinak k samotnému použití, myslím že je to jedná o jednu z z nejvíce používaných pokrývek, navíc jsou vyobrazení, kdy na coifu je další pokrývka hlavy, často pěkný klobouk, asi funguje i proti ušpinění.
Jinak k samotnému použití, myslím že je to jedná o jednu z z nejvíce používaných pokrývek, navíc jsou vyobrazení, kdy na coifu je další pokrývka hlavy, často pěkný klobouk, asi funguje i proti ušpinění.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Mno já už trochu začínám o coifu pochybovat, že by se nosil tak masově a za všech okolností. Sice se nedají brát iluminace a plastiky jako berná mince ale zdaleka není na všech. Není možné, že by jeho použití v průběhu 2. poloviny značně ustoupilo do pozadí?