http://www.muzeumct.cz/tesin/tradice/historgeogr.php
Kostým - tak tad yuž mám po projdení témat založených dalšími lidmi ztvárňující nižší šlechtice celkem jasno. Jako materiál bude převládat vlna a len. Možná čase sáhnu kvůli reprezentaci u dvora mojeho pána po dražích materiálech.
Civil - spodky a košile budou z bílého lnu střižené podle publikace ing.Vaverky.
- nohavice se budou z vlny, původně jsme chtěl tmavě modrou barvu ale začínám spíš uvažovat o jakésik neurčitě hnědo zeleném odstínu.
- vrchní suknice - zelená vlna, ještě jí doma mám pár metrů a zelenou mám moc rád
- kápě - ze stejné vlny jako suknice podšitá hnědým lnem.
- boty - mám od loňska od kvasničky ještě s gumovou podrážou zapínané na dvě přesky které vyměním za odlívané - místo současných plechových alá řempo. časem přidám hezké kotníčkové s koženou podrážkou.
- doplňky - opasek brašnička - opasek tenký kolem 20mm mosazná spona ať to trochu vypadá o barvě jsem ještě neuvažoval. Brašničku jsem právě došil experiment ale nechal jsme ji doma tak ji nafotím za cca 14dní. Na krk asi dřevěný případně kovový křížek, do brašničky asi nějaké příslušenství to s ebudu inspirovat u znalejších lidí
Bojový oděv
- prošívanice - až mi dojde o Claryho vlna tak se na ni vrhnu a začnu šít docela rád bych ji stihnul do libušína ušít.
- kroužková zbroj - koupena nýtovaná přes aukro za výhodnou cenu, vychází mi do půlky stehen a má krátký rukáv
- ruce - momentálně vlastním plechové vlastní výroby (taky nafotím časem) mořná budu nahrazovat kženými podbíjenými.
- nohy - nemám budu šít prošívané a potom možná vyrábět kožené podbíjené.
- rukavice - snad časem seženu přesýpačky za slušné peníze a slušného vzhledu
- helma - můj oblíbený šalp s hledím typu psí čumák. hledí je sundávací a asi ho moc často nebudu používat
- zbraně - jendoruční meč v dřevěné pochvě potažené kůží a potom nějaká tyčovka, tam uvažuji o kůse podobné té co má Sigfried případně o bojovém kladivu.
- štít dřevěný potažený plátnem s vlastním erbem.
- "waffencock" - v barvách Piastovských knížat s Orlicí - střih by s emi líbil viz ozbrojenec vlevo nahoře http://kazi.webz.cz/wagner/images/wag02-11.jpg s šměrováním na boku.
Ještě chvíli budu dohledávat obrázky v kterých jsme hledal inspiraci, potom nafotím vybavení co vlastním a myslím si že jde použít.
PS za pravopisné s tylistické chyby se omlouvám