Jako postavu bych si představoval asi nějakého majetnějšího vesničana, řekněme sedláka nebo přímo rychtáře, co je feudálovi vázán službou. Případně rovnou nějakého člena stálé osádky hradu/tvrze. Postavu bych zprvu situoval na nižší stupínek této třídy (lehkooděnec – kopitník) a postupně bych se chtěl dohrabat až k neurozené jízdě…
Dataci tak 1350-1370.
Jméno mé postavy, tak to jsem zapátral v katalogu a zde jsou finalisté:
Bušek, Matěj, Boček, Pulík, Karel (tady bych byl hodně skeptickej
(jinak jsem Pavel, ale vyber si
Civil bych si představoval následovně:
Bruchy
Košile – tady mě tak napadá, jaká délka by byla asi adekvátní
Košile svrchní – lněná podšitá, opět dotaz k délce (jinak košile už mám, jenom si nejsem jist délkou – foto dodám v nejbližší době) a do chladného počasí vlnu, v tomhle případě bych délku viděl ke kolenům
Nohavice – lněné, přivazované k bruchům
Kápě – zatím mám lněnou podšitou, ale vzhledem k nedávným akcím začínám lačnit po teplé vlněné
Boty – kotníkové (http://www.boty-alanky.cz/cs/e-shop/got ... -gk19:225/), už jsou objednané
Tašvice – mám něco kůže a nějakou jednoduchou si spíchnu
Pásek – jednoduchá spona a nákončí (starostříbro)
A samozdřejmě si opatřím nějaký teplý plášť
Civil krom tašvice a bot je jak jsem vypsal (foto dodám snad už zítra)
Bojové odění asi nějak takto:
Vrstvené prošívky – asi něco jako nafotil Maršálek (viewtopic.php?f=37&t=168&start=10) tu druhou variantu – dlouhý + krátký rukáv – k tomu dotaz, jsem nějak omezen výběrem barev nebo je to jedno?
Prošívané nohavice – pod koleno + jednoduchá myška
Helmu – mám šlap (kalpvisor s odepínacím hledím) s kroužkovaným závěsem (8mm, nýtovaný)
Rukavice – prozatím prošívané palčáky, ale v nejbližší době by se to mělo změnit – plechová pěstice + kožený pobitý kornout + šupinové prsty
Pěstní štítek (ještě budu schánět)
Kopí – už je objednané, ratiště mám doma
Sekera – sekundární zbraň
Přemýšlím i o pěchotním štítu, ale to je krásná hudba budoucnosti a bujné představivosti
Teď nějaké konstrukční otázky k prošívanicím. Jak je to s rozparky? V předu a zadu / po stranách? Dýlka někam do půli stehen.