vypasovaný oděv - kabátce doby Karlovy

Posadowski
Kontaktovat uživatele:

Re: vypasovaný oděv

Příspěvek od Posadowski »

Klinštejn napsal:Myslím, že ani tak ani tak Bible přece nezobrazuje jen supermoderní a bohaté šlechtice.. a jestli koujkáš dnes na lidi, co nosej, tak ačkoli se módní vlny střídají závratným tempem, je hodně lidí, zejména těch starších, co nosí třeba i 50 let staré oblečení..a není v tom žádný symbolismus..
Je to přesně tak, to neznamená, že když přijde nová módní vlna, že se jí každý hned chytí a všechno, co se nosilo dosud, se zahodí. Různě se to prolíná, vyvíjí, postupně upadá a postupně vzniká něco nového. Takže kdo chce být na špici a reprezentovat, pořídí si žhavou novinku. Někdo je ale konzervativní, pak má oděv usedlý, bez výstřelků, někdo na novinky ještě nepřešel, nebo jim nepřišel na chuť. Proto je taky dáno rozpětí projektu a oděv si můžeš vybrat z toho rozpětí a nebude to špatně. Na druhou stranu to zase není důvod pro to to "ochcávat" a nosit něco o 50 let starší s odůvodněním, "že jsi konzervativní a módu nemáš rád". Podobně jako to nesmí být důvodem nesprávně kombinovat prvky jednotlivých módních vln (nesprávný typ rukávu k typu kabátce, starší typ nohavic a nový kabátec atd).
Avátar uživatele
Czernozub
Místo/Bydliště: Želiv, Tábor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Czernozub »

Jasně, to je to co jsem chtěl slyšet.
"Neorganizovaná banda není armádou o nic víc, než hromada cihel domem."
Sókratés
Avátar uživatele
Czernozub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Czernozub »

Mě to stejně furt nedá spát, tak jsem opět vyplodil teorii- přemýšlel jsem, že jelikož se z původně módních výstřelků stává časem věc zcela normální, bylo by vcelku logické že člověk měl jeden kabátec staršího a pohodlnějšího střihu a střízlivějšího vzhledu, řekněme na nošení v situacích kdy nemusí vypadat super hezky(např. když se jdu večer setnout do krčmy) a jeden módní, krásný na reprezentaci? (pokud tu objevuji ameriku tak pardon :) )
Sókratés
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

Tohle si já právě nemyslím. To je jako bys šel na rande v moderním oblečení a do hospody si vzal oiblečení pradědečka (když to přeženu). Pokud se nechceš před přáteli shodit, tak budeš mít módní věci. Jinak budeš za "socku" :lol: Záleží ale na postavě.
Obrázek
Avátar uživatele
Smil
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smil »

Já mám stejný dojem jako Černozub. Beru to ze stejného hlediska.
Také mám pěkný oblek dobře vypadající do společnosti. Volné/ejší oblečení na doma a k práci. Docela bych to předpokládal u oděvů které omezují rozsah pohybu nařážím tím na nohavice ve kterých nejde udělat dřep.
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví

P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

Tak on udělat dřep jde když si zadní úvazový bod rozvážeš. Viz iluminace různých poprav nebo kde někdo něco sbírá. Je to tam občas vidět. :D
Obrázek
Avátar uživatele
kure
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Třinec/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kure »

No u tohohle by to chtělo říct o jakém sociální postavení se bavíme. Zemědělec, řemeslník etc. pravděpodobně chodil většinu týdne v tom samém a měl v truhle doma něco na neděli do kostela. Zatímco s přibývajícím majetkem, společenským postavením a ubývající fyzickou prací podle mně přibývalo variant oděvů který dotyčný vlastnil a jejich kvalita se moc nelišila. Pokud nemusím pracovat fyzicky tak můžu pořád vypadat dobře a reprezetovat.
richardrg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od richardrg »

Já tam vidím ještě jednu mušku, protože opravdové módní výstřelky mají většinou jen krátkou psychologickou životnost domnívám se, že by mohlo docházet k dodatečným krejčovským úpravám. Nemám to podložené, ale nemyslím si že by střiha tvar oděvu bylo něco neměnného.
" Co je na světě nejjednodušší ?"
" Radit ostatním."
Thales z Milétu
Avátar uživatele
Czernozub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Czernozub »

Kuře: no, já jakožto gorila paní z Lemberka musím obojí- pracovat rukama, a dobře vypadat když se to vyžaduje.

Jak to myslíš Richarde? Asi nějak nechápu kam míříš...
Sókratés
Avátar uživatele
kure
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Třinec/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kure »

Richard: Souhlasím. Ono životnost módních vln není ani dneska vysoká :-D

Cernozub: Tak potom vyhoď svůj hnědý pytel a přirprav se na kompletní výměnu gaderoby :-D. Vzhledem ke vzhledu pána z Lamberka bych to viděl na vypasovávaný kabátec podle poslední módy na reprezentační příležitosti(materál nějakou hezkou jemnou vlnu), o něco horší kabátec (jak střihem tak materiálem) na práci ale pořád by neměl vypadat jako pytel. Pokud tvojí hlavní prací nebude ležet v hnoji aby si tvoji pánové neumazali boty jak přes něj pujdou což většinou gorily nedělají. Připrav se na to že sis vybral bohatého pána tak musíš nutně investovat taky do vzhledu.
Odpovědět