Karel - neurozená jízda 1370 - 1380
Moderátor: Sovinec
- Karel
- Místo/Bydliště: Přeštice/Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Re: Karel - neurozená jízda 1370 - 1380
Vycpávaný pourpoint je střižený a bude snad už na Libušín, ale abych neklepal kosu by to chtělo i svrchník, jenom nevím jakej...
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Jeslti je teprve střižený, tak to do Libušína asi nestihneš
Na něj klidně 1/2 , 3/4, nebo kolový plášť. Případně mezi to co jste tady postovali s tím, že to bude dlouhé stejně jako pourpoint nebo o trošku delší...

- Karel
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš ten střih na kterej jsem před chvílí ukazoval? Jenom zkrátit (cca půl stehen až kolena) a rukávy tak 1/2 až 1/3?
Střiženej našpendlenej a sešitá ta nosná vrstva - zatím jednodenní práce... Betaverze bude
Střiženej našpendlenej a sešitá ta nosná vrstva - zatím jednodenní práce... Betaverze bude
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Vy jste všichni nějací rychlí s tím pourpointem
Jak to děláte? 

- Czernozub
- Místo/Bydliště: Želiv, Tábor
- Kontaktovat uživatele:
Já se naopak setkal s názorem že karnáč spíš ne-e, a lepší by byla šuba, co ty na to Tite?
Btw, já mám z kabátce tak zatím tělo, ale do libuchu se stíhá. A spousta dalších věcí taky
Btw, já mám z kabátce tak zatím tělo, ale do libuchu se stíhá. A spousta dalších věcí taky
"Neorganizovaná banda není armádou o nic víc, než hromada cihel domem."
Sókratés
Sókratés
- Josephus Titus
- Kontaktovat uživatele:
Co máš proti karnáči, Zube?Czernozub napsal:Já se naopak setkal s názorem že karnáč spíš ne-e, a lepší by byla šuba, co ty na to Tite?
Karnáče rozhodně není třeba se bát, doložen je i od nás (a staročeština ten pojem zná, i když asi ve smyslu svrchníku obecně), taktéž z Německa... Na západě se objevuje po celé 14. století a nosí jej lidé všech vrstev. Není to oděv ani konzervativní ani módní. Může sloužit jako rozpoznávací znamení pro učence (typicky lékaře), duchovní a také Francouzské krále, ale zdaleka se naomezuje jen na ně. Samozřejmě mnohé závisí na materiálu.
Karnáč je dobrým oděvem i pro svůj jednoduchý střih (viz vlákno ke svrchníkům), do Libuchu bys ho stihnul, i kdybys to stíhat nechtěl a šil jej třeba poslepu a za zádama. Každopádně to ale není jediná varianta. V 70. letech je módní raná houpelanda (většinou dlouhý zvonovitý oděv), nosí se také vypasované taláry (v podstatě prodloužená cotehardie s pachy nebo třeba dlouhým rukávem), znovu se objevují gardecorpy/hergoty (dlouhá volná suknice s dlouhým širokým rukávem, na lokti prostřiženým) a obecně volným dlouhým suknicovitým svrchníkem s dlouhým nebo tříčtvrtečním rukávem nikdy nic nezkazíš.
Vypsat dopodrobna všechny možnosti a varianty svrchníků by zdaleka překročilo rámec příspěvku. Vždyť jen vobyčejnskej plášť jde vyrobit na tolik způsobů (dlůouhý, krátký , zapínaný u krku nebo po celé délce, s prostřihy nebo bez...)
上人の口真似してやなく蛙
svatý muž řeční
a žába kváká
přesně jako on
svatý muž řeční
a žába kváká
přesně jako on
- Czernozub
- Místo/Bydliště: Želiv, Tábor
- Kontaktovat uživatele:
Já už ho dokonce mám, ale jak říkám, setkal jsem se s názorem že to není dobrá volba. No, proberem to na Libuchu 
"Neorganizovaná banda není armádou o nic víc, než hromada cihel domem."
Sókratés
Sókratés
- Karel
- Kontaktovat uživatele:
Konečně jsem se dostal k foťáku a házim sem pár fotek plátového kabátce, který se zrodil díky klukům z http://vulcan-armoury.cz/. Někdo už ho viděl na Libušíně, pochlubit se ale musim 
- Přílohy
-
- DSC01109.JPG (181.23 KiB) Zobrazeno 3475 x
-
- DSC01105.JPG (197.42 KiB) Zobrazeno 3475 x
Naposledy upravil(a) Karel dne Út 01. Kvě 2012 20:53:04, celkem upraveno 1 x.
-
Zdeslav
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
No jak už jsem ti říkal na Libušíně - je to fakt hnus. Zahoď to a pak mi rychle řekni kam jsi to zahodil
(parádní práce
)
(parádní práce
Nezabud hrr!