Zdravím,rozhodl jsem se opustit myšlenku postavy žoldáka a po zvážení svých finančních a časových možností pustiti se do vytvoření postavy jednoho z vladyků rodu o kterém jsem toho bohužel zatím zjistil nemnoho.

Stoprocentně vím že někdo z jejich rodu žil na přelomu,či v druhé polovině 14.stol,ale nenašel jsem přesné datace a hlavně křestní jména.Mohu si osud postavy a její křestní jméno trochu domyslet?V rámci historie samozřejmě a pokud nenajdu více informací?Jinak družiníka mám zatím jednoho a není poroblém sehnat další dva ty už mám rozjednané

Tímto se chci také zeptat jaké povinnosti mě vážou k nim?A jaké je ke mě?? Jinak tedy o rodu jsem našel zatím jen bohužel toto: Pětipeský z Chyš a z Egrberka, příjmení vzácné rodiny vladycké, která se tak psala po třech místech v severních Čechách. Za předka svého pokládali Odolena Střízovice, jenž r. 1158 sám třetí hrdinsky se přes řeku Addu přebrodil. Odtud Pětipeští odvozovali také erb svůj, modrou řeku na stříbrném štítě. (Viz »Monatschrift«, 1828, str. 29.) Potomci jeho uchvátili Kadaň, kterou jim Přemysl II. odňal. Byl to buď Odolen, držitel Chyš (1254 – 91), aneb Vilém (1256 – 79), kteří po sobě drželi také Hustopeč na Moravě. Synové jednoho z nich, Vilém (1317 – 27) a Frycek, držitel Pětipes (1322 – 32), psali se po hradu Egrberce. Onen stál r. 1317 proti králi Janovi a zůstavil syny dva, Viléma staršího a mladšího (1342). Současně seděl na Chyších Odolen (1332 až 1354), jehož syn byl děkanem kapitoly litoměřické a od r. 1370 farářem v Budyni (†1378). Jiný Odolen byl r. 1408 pánem na Pětipsech a současně žil Jan (snad bratr jeho), jenž byl rytířem řádu Německého a pro rozličné výstupky zbaven byl r. 1408 kommendy chomutovské, odkudž se dostal do Hostiradic na Moravě.
Erb:

- Erbpetipessti.png (59.35 KiB) Zobrazeno 6279 x
Obleční civilní(oslavy atd):Nohavice dvoubarevné-bílá,modrá s podvazky
purpoint (mohu potáhnout brokátem)
nějaká čapka (vůbec nemám představu
plášt?
spodní tunika
vrchní tunika
boty,zde bych také potřeboval prosím poradit.Je možné něco takového??

- g-12jpg__600x480_max_q85.jpg (18.74 KiB) Zobrazeno 6279 x
opasek (kožený potažený sametem,zdobený?)
je možný kříž na krku?či jen růženec na modlení?
Výzbroj: Helma:Prvně to měl být šlap a na něm kbelc,ale kovář pak přišel s tím,jestly nechci něco podobného,bude mít nýtovaný závěs.

- images (1).jpg (9.54 KiB) Zobrazeno 6279 x
Dá se na to upevnit i klenot?Protože na kblci mi připadá hezčí

prošívanice,později by byla lepší vycpávanice?Nějak barevně provedená,či potažená brokátem?
rukavice:Pěstnice+kroužkové prsty (jsou ve výrobě)
určitě pláťák NE kyris jako ochranu hrudi
nejspíš nějaké kožená podbijená zbroj je vhodná?Minimálně nohy?
kroužková košile bohužel zatím zavíraná

rytířský pás(Tady bych potřeboval prosím poradit ohledně materiálu..)
mohu mít ostruhy???