Vítězslav - změna na žoldnéře. Snad i trochu bohatšího :)

Prostor pro rady a pomoc

Moderátor: Sovinec

mikey.88
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Vítězslav - nižší šlechtic z Těšínska

Příspěvek od mikey.88 »

Kuře: Och to je velmi zábavná hra - hrál sem minulý týden.

K té holé hlavě, tak jako drn bych viděl Kápi, klobouček, holou hlavu, případně při lepší situaci snad ten šlap (spíš lebka) Samozřejmně bez závěsu ;) Do ruky pak nejlépe tyčovku.
Obrázek
Avátar uživatele
kure
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Třinec/Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kure »

Hmm no právě on to je hezy bascinet s čumákem a sevším všudy, takže proto hledám alternativu. Tyčovku budu mít jestli prodám kousek šermířského braku tak za to koupím kované kopí z kuličkou a ratiště už mám doma od loňska :)
mikey.88
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikey.88 »

Kuře: Mno vidíš, tak na drna bych ti doporučil nějakou tu prošívku, do ruky kopí, na hlavu třeba i tu kápi (pro bezpečnost něco vycpanýho) a můžeš trajdat do bitevní vřavy :lol:
Obrázek
Avátar uživatele
kure
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kure »

Nazdar rozšívám prošívanici a chtěl bych se zeptat jak máte kdo řešené zapínání a arming pointy na uvazování kousků zbroje.

U zapínání jsem uvažoval že ji budu šněrovat podobně jako je na ilustraci v časopisu dragon č.3 s.12. Případně ji zavazovat provázky http://i131.photobucket.com/albums/p296 ... chains.jpg čemu bych se rád vyhnul je zapínání na přezky protže za ty se prý zachytává kroukžovka při oblíkání.

Arming pointy (neznám český výraz) mám v plánu řešit jako dvojici dírek olemovanou koženým čtverečkem následně jimi protáhnout provázek a jedním dvěma stehy ho tam taky přichytit aby šel rychle vyměnit v případě že pujde do háje. Arming pointy řeším hlavně kvůli scénice protže moje zbroj nevlastní univerzální systém řemenů a límce případně kyrysu který tak rádi čeští platnéři produkují.
Avátar uživatele
maser
ČLEN SPOLKU
Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maser »

Mám normální dírky po obou stranách, které odzhora dolu provlékám jednou tkanicí (na horním konci je uzlík proti vyvlíknutí).
Přílohy
prošívka.JPG
prošívka.JPG (107.4 KiB) Zobrazeno 5058 x
silva-nortica.blog.cz
Zdeslav
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeslav »

Kure:

Já si zbroj uvazuju na kožený řemínek provlíknutý dvěma obšitými dírami v prošívanici, bez koženého zesílení a zatím to drží :)

Jako zapínání doporčuju vázat na tkanice, nebo na kožený řemínky, popřípadě zapínat na knoflíčky, je to asi nejpraktičtější....

Jo a mimochodem, všecko nejlepší k narozeninám ;)
Nezabud hrr!
Avátar uživatele
Kuno
pan rytíř
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuno »

U mě např. ruce drží pouze v ohybu lokte a pak je mám připlé přes paži Na ničem dalším mi nevisí,na prošívce mi drží samy upevněné pouze v těchto dvou místech.
Avátar uživatele
kure
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kure »

Dík za přání k narozeninám jak Zdeslavovi tak všem kteří se k tomu chystají a jenom to ještě nestihli :-DDD Původně jsem je chtěl slavit na Libušíne ale bohužel mně školní povinnosti a snaha dát dokupy vybavení před tím než začnou vystoupení nějak nedovolila jet. Tak snad se sejdem někdy jindy no :-D Jinak prošívku příští víkend snad došiju a odprezentuji i další kouksy vybavení hlavně civilní kostým.
Avátar uživatele
kure
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kure »

Nazdar tak o víkendu jsme poprvé na jedněch slavnostech vyzkoušel můj nový drnovský kostým ještě budu přešívat vrch nohavic aby mi líp držely u opasku. A bude hotovo. Jinak součásti kostýmu na kritiku rozfotím časem momentálně mám po zkoušce tak jsme líný :-D.
Přílohy
IMG_2363b.JPG
IMG_2363b.JPG (241.59 KiB) Zobrazeno 5017 x
Zdeslav
ČLEN SPOLKU
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeslav »

Ahoj, to nevypadá vůbec špatně...jenom bych možná pro drna vyměnil přesku na opasku a na tašvici za nějakou "ošklivější".

Pásek kupříkladu sepnout nějakou jednoduchou kovanou, na tašvici udělat třeba vázání.

Pokud budeš chtít drna i nižšího šlechtice, bude to asi tyhle věci chtít dvojmo ;)
Nezabud hrr!
Odpovědět