neurozený těžkooděný družiník
Moderátor: Sovinec
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Re: neurozený těžkooděný družiník
Kroužkové nohavice jsou na danou dobu více než vhodné. Teprve přes ně podbíjenou zesilovací ochranu a bude to dokonalé. Tato forma se používá i později a u karlovců citelně chybí!
silva-nortica.blog.cz
- Karel
- Místo/Bydliště: Přeštice/Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Kroužkové ještě pod podbíjené (s tím že pod kroužkové ještě prošívané)? Tak teď už se vůbec nedivím že se tak rychle přešlo na plechy
(Sorry za OT)
Tak máme správně určenou dataci postavy. Co začít probírat to, že neurozený těžkooděnec nebude vybavený jako šlechtic, leda by byl jeho pán opravdu velké zvíře. Klapvizor je 1340 horkou novinkou.
A Valkoun má pravdu, dělej dataci, která vyhovuje tobě, ne to čeho je víc. 60. léta jsou rozvojem Karlovy slávy, kdy je na výsluní.
Ideálně by sis měl najít pána a postupovat v jeho stínu (nemít novější vybavení než on)
Žoldáků/měštanů máme taky hromadu na karlovcích, ale poctivých družiníků nedostatek... (každý se vrací z Itálie s nejmodernější zbrojí Milánských mistrů, kterou stáhl z kurfiřtova syna, kterého srazil jednou ranou ze sedla...)
Jak píše masér, kroužkové nohavice jsou základem pro ochranu nohou, pak se teprve vrství další.
Celkovové přesýpačky bych také opustil a spíš koukal po segmentových s koženým kornoutem.
A Valkoun má pravdu, dělej dataci, která vyhovuje tobě, ne to čeho je víc. 60. léta jsou rozvojem Karlovy slávy, kdy je na výsluní.
Ideálně by sis měl najít pána a postupovat v jeho stínu (nemít novější vybavení než on)
Žoldáků/měštanů máme taky hromadu na karlovcích, ale poctivých družiníků nedostatek... (každý se vrací z Itálie s nejmodernější zbrojí Milánských mistrů, kterou stáhl z kurfiřtova syna, kterého srazil jednou ranou ze sedla...)
Jak píše masér, kroužkové nohavice jsou základem pro ochranu nohou, pak se teprve vrství další.
Celkovové přesýpačky bych také opustil a spíš koukal po segmentových s koženým kornoutem.
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví
P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
Italstké přisloví
Tak předmě děkuji za reakce.
Jinak pokud se dílo podaří a nezapadnu zde do nečinnosti, tak jsem již dohodnut pro službu u pána, nevím zda se hodí ho "prásknout", ale ulovil mě jako první a já jsem věrný služebník
Nechť se udá sám, nebo mi k tomu dá pokyn 
Co se týče ochrany nohou, tak trvám na kroužkové ochraně. Pán mi ji schválil, stejně tak i přilba. Měnil bych pouze, pokud by to byl nesmysl, nebo by to byla velká vzácnost.
Jinak moc děkuji Smilovi za upozornění na rukavice, jsem také spíš pro volbu segmentových s koženým kornoutem, ale bohužel nejsem v nich znalý, tudíž moc nevím jak by měly vypadat
, pokud by byly nějaké zdroje, byl bych vděčen.
Dodatečnou ochranu trupu s dovolením prozatím opominu. Ale spíš by mne zajímalo, jak propracovat "měkkou/prošívanou" ochranu nohou pod kroužky?
Děkuji.
Jinak pokud se dílo podaří a nezapadnu zde do nečinnosti, tak jsem již dohodnut pro službu u pána, nevím zda se hodí ho "prásknout", ale ulovil mě jako první a já jsem věrný služebník
Co se týče ochrany nohou, tak trvám na kroužkové ochraně. Pán mi ji schválil, stejně tak i přilba. Měnil bych pouze, pokud by to byl nesmysl, nebo by to byla velká vzácnost.
Jinak moc děkuji Smilovi za upozornění na rukavice, jsem také spíš pro volbu segmentových s koženým kornoutem, ale bohužel nejsem v nich znalý, tudíž moc nevím jak by měly vypadat
Dodatečnou ochranu trupu s dovolením prozatím opominu. Ale spíš by mne zajímalo, jak propracovat "měkkou/prošívanou" ochranu nohou pod kroužky?
Děkuji.
- maser
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Jindřichův Hradec
- Kontaktovat uživatele:
Přiznávám barvu. Jak jsem se dozvěděl volbu "povolání" a dataci, nebylo o čem přemýšlet87jara napsal: Nechť se udá sám, nebo mi k tomu dá pokyn
Zvolená přilba je dochovaná v několika více či méně rozdílných exemplářích a dá se říci, že je z čeho vybírat. Stejně tak jako u pláťáků a dalších propriet.
Momentálně u sebe nemám archív, ale až se k němu dostanu, pošlu ti nějaké podklady. K 50. létům toho mám překvapivě nejvíc
silva-nortica.blog.cz
Super, budu natěšeně čekat 
Gratluji k volbě pána. Lépe sis na svou dataci zvolit nemohl (teda mohl ale já tě neoslovil
)
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví
Italstké přisloví
Zdravím,
tak postup je následovný:
Přilba se objednává, ještě se domlouvají podrobnosti. Jen se změnil typ na http://silva-nortica.rajce.idnes.cz/Pro ... any_6_.jpg
Dále konečně přikládám fotku bot, dle mých znalostí jsou použitelné (za kvalitu fotky se omlouvám).
A začal jsem dělat na prošívanici, zatím jsem ve fázi zpracování střihu, délka do půlky stehen se šněrováním v předu a na rukou.
tak postup je následovný:
Přilba se objednává, ještě se domlouvají podrobnosti. Jen se změnil typ na http://silva-nortica.rajce.idnes.cz/Pro ... any_6_.jpg
Dále konečně přikládám fotku bot, dle mých znalostí jsou použitelné (za kvalitu fotky se omlouvám).
A začal jsem dělat na prošívanici, zatím jsem ve fázi zpracování střihu, délka do půlky stehen se šněrováním v předu a na rukou.
- Přílohy
-
- Obraz078.jpg (446.67 KiB) Zobrazeno 4621 x
Nechci učit ptáka lítat, ale k prošívce na základě vlastních zkušeností. Při šněrování vepředu si dej pozor aby se ti přední díly dostatečně překrývaly. Aby jsi tam neměl zbytečně mezery když se třeba předkloníš. Šněrování na rukou mi třeba příjde zbytečné. Mám podzbrojovou prošívku, kterou jsem se snažil mít co nejvypasovanější. Abych rukávy přetáhl přes zápěstí, tak stačilo nechat posledních 5cm rukávu nesešitých. Je to z vnitřní strany ruky a navíc je to část která je potom krytá shora rukavicemi.A začal jsem dělat na prošívanici, zatím jsem ve fázi zpracování střihu, délka do půlky stehen se šněrováním v předu a na rukou.
Vypasování na tělo je vždycky lepší dosáhnout střihem, než šněrováním.