Vlk - český družiník (lehkooděnec - střelec) 1355 - 1370
Moderátor: Sovinec
Re: Vlk - český družiník (lehkooděnec - střelec) 1355 - 1370
Vezmu-li v potaz, že se více méně motáte(motáme) po bojištích či jako zbrojní v průvodech, tak bych předpokládal praktičtější ,,táborové'' odění. Nejsem si jistý, zda v bitevním táboře chodili jak ze škatulky v nejmódnějších výstřelcích. Jistě. hoch šlechta asi ano.
Chybí mi tu více pěkně udělaných lidí typu Valkoun třeba. Ale možná je to jenom moje zdání.
Chybí mi tu více pěkně udělaných lidí typu Valkoun třeba. Ale možná je to jenom moje zdání.
Quod licet Jovi, non licet bovi
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti. Jan Amos Komenský
http://polnimyslivci.webnode.cz/
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Místo/Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
No ony i ty prošívanice měli v této době ( o které tu píšu) už trochu jiný střih. A když se koukneš na Jupon Karla VI. (myslím??), tak tam je to moc hezky vidět. Takže je jedno jestli civilní oděv nebo zbrojný... móda pronikala i na bojiště. Nicméně Sběř je nebo byla koncipovaná jako kratochvíle šlechty, nějaký ten lov, hostina... všude tam by se člověk chtěl prezentovat. Ať už ve službě pána nebo jako pán vůči jinému šlechtici. A pokud jde o tu hoch šlechtu (za kterou beru vysokou šlechtu), tak ti by si na sebe vzali všechno aby to dobře vypadalo. Je jedno že to je nepraktické
Takže Páni z Hradce, Šternberci, Landštejni, z Kravař, z Pumlova, Z Dubé, Z Házmburka, a další a další... by vypadali jak ze škatulky 

- Karel
- Místo/Bydliště: Přeštice/Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
V tuhle chvíli musím souhlasit s Mahym. Jako první si pořiď kabátec běžnější a pak až něco ukázkovýho (na danou postavu). Já to udělal obráceně a na Morimondu jsem v tom "nepohodlnym", obtaženym a vycpanym kabátci nemohl dělat pořádnej binec
.
V něčem musíš chodit od rána do večera a ten lepší si nechat na večer nebo na oběd, kdy se chceš vyfiknout. Pak by sis naopak mohl zadělat na problem, kdyby sis echt oděv zapraskal a neměl oděv jiný (krom toho do pračky nacpeš i líp nevycpanej).
Dle mého: 1) Oděv denní, jednodušší, ale přesto vypasovaný a odpovídající tvým možnostem. 2) Oděv na parádu
.
V něčem musíš chodit od rána do večera a ten lepší si nechat na večer nebo na oběd, kdy se chceš vyfiknout. Pak by sis naopak mohl zadělat na problem, kdyby sis echt oděv zapraskal a neměl oděv jiný (krom toho do pračky nacpeš i líp nevycpanej).
Dle mého: 1) Oděv denní, jednodušší, ale přesto vypasovaný a odpovídající tvým možnostem. 2) Oděv na parádu
-
Vlk
- Místo/Bydliště: Nymburk
- Kontaktovat uživatele:
Běžnější oděv už tu mám. Vycpaný kabátec... no uvidíme, ještě pročtu diskuse a tak... to je spíš hudba budoucnosti. Nejbližší teď bude prošívka... 
Imperare sibi, maximum imperum est.
- Czernozub
- Místo/Bydliště: Želiv, Tábor
- Kontaktovat uživatele:
A nebo dělej odvedence ze statku, na to ti stačí suknice 
"Neorganizovaná banda není armádou o nic víc, než hromada cihel domem."
Sókratés
Sókratés
-
Vlk
- Kontaktovat uživatele:
Teď mne tak napadlo... máme nějaká pravidla ohledně bitevních šípů? Žádné plastové končíky a bezpečné hlavice, to je jasné... ale co třeba letky? Musejí být nutně péřové nebo na takto spotřební zboží ukazované pouze na bitvách povolujeme i jiné materiály? Třeba kožené letky (jsou levnější...).
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Tak když už to člověk dělá, tak snad nebude takovej problém si obstarat pár per na šípy. Například na http://www.lh-shop.cz seženeš snad všechna možná. Nebo jít ven a hledat 

-
Vlk
- Kontaktovat uživatele:
Mno, teda pokud tam kupujete jakékoli jiné než ty letky kachny za 5Kč, tak jsem tu patrně špatně, protože jsem v klubu proti mně nadstandardně majetných lidí, protože představa, že dám třeba 3 x 33 (letky krocana) za jeden hloupý bitevní šíp, který má dost slušnou amortizaci (započítávaje šanci, že ho někdo rozšlápne a podobně), mne děsí. Pak by 15 takových šípů stálo 1485Kč jen na letkách. Ale budiž, dají se sehnat i za čtyři koruny jeden pero... pořídím si opeřené.
-
mikey.88
- ČLEN SPOLKU
- Kontaktovat uživatele:
Nebo někde na venkově se poptat. Případně na lukostrelci. Tam ti poradí.

kachní peří se mi válí po dvorku, jestli nějaké chceš napiš SZ kolik a přihoď výměnou nějakou drobnost 
Lépe být jediný den (se) lvem než tisíc let ovcí!
Italstké přisloví
P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska
Italstké přisloví
P.S. O to důležitější pokud je váš pán ze Skotska